Werken als onderwaterlasser

Werken als onderwaterlasser

Wat is Onderwaterlassen ?

Door vele personen wordt onderwaterlassen vandaag gezien als een lucratieve en een veelgevraagde carrière. Er gaan veel verhalen rond over de voordelen en het hoge salaris dat ons beroep met zich meebrengt, Deze zijn overal te horen. Wat heel weinig mensen niet snappen is dat bekendheid en respect in het bedrijf veel moeite kost. Onderwater lassen is een bijzonder gevaarlijk beroep en daarom zijn er strenge eisen aan vastgesteld.De ernstige risico's met onderwaterlassen

Er zijn veel risico's en gevaar bij het lassen onder water waar mensen meer van moeten weten. Een van de grooste risico's is natuurlijk het gebruik van elektriciteit in water. We weten van jongs af aan dat dit erg gevaarlijk is. Hoge dieptes en druk maken het milieu gevaarlijk, maar ook het leven in zee zou veel gevaren met zich mee brengen.

Droog lassen en nat lassen - de verschillen

Er zijn twee verschillende soorten onderwaterlassen, drooglassen en natlassen. Bij nat lassen wordt jij blootgesteld aan het water om u heen. U gebruikt alle appratuur die een gecertificeerde duiker zou hebben. Dit is de snelste en verreweg de goedkoopste methode om verschillende reparaties uit te voeren en wordt gebruikt wanneer de lassen niet van de hoogste kwaliteit zijn, of wanneer andere methoden er niet meer zijn.

Bij droog lassen omringt een kamer het gebied dat moet worden gelast. Nadat de kamer rondom het gebied is bevestigd, wordt al het water weggepompt en wordt het gevuld met gas. De lasser lassen dan in een volledig droge omgeving onder het oppervlak. Deze methode heeft de voorkeur als kwaliteit echt belangrijk is. Het komt met een achterkant en dat is natuurlijk de prijs om de kamer te maken en in te richten.

Hoe word je een onderwaterlasser?

Om elke soort baan met onderwaterlassen te kunnen krijgen, moet je zowel als lasser als als commerciële duiker gecertificeerd zijn. Een standaard duikbrevet is niet genoeg, omdat de veiligheidsvoorschriften die u als commerciële duiker leert, nodig zijn. Er zijn een paar scholen die jou kunnen trainen om vanaf het begin een gecertificeerde onderwaterlasser te worden.

Salaris van een onderwaterlasser.

De reden waarom onderwaterlassen wordt besproken, de looncontroles, en vaker weten mensen niet wat er achter die hoge loontarieven schuilgaat. Gevaren zijn een grote factor, voor alle industrieën komen grote risico's met grote voordelen. Een andere factor is hoe bekend u bent in de branche. Hoog salaris bestaat uit kennis en training. En omdat werken als onderwaterlasser meestal op projectbasis wordt betaald, hoe meer projecten u uitvoert, hoe meer u verdient


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 christos419, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.