Hoe kan je het beste kiezen tussen banen?

Hoe kan je het beste kiezen tussen banen?

Yes! Je hebt het voor elkaar gekregen om te kiezen tussen verschillende banen. Dit ware luxeprobleem kan alsnog zorgen voor stress. In veel gevallen is het goed om je gevoel te volgen. Toch zijn er meerdere factoren waarmee jij de overweging een stuk eenvoudiger maakt.Wat voor organisatiecultuur heerst er?

De cultuur die heerst binnen een organisatie is erg belangrijk om in overweging te nemen. Een organisatiecultuur die niet bij je past, geeft je al snel het gevoel dat je niet thuishoort binnen het bedrijf. Probeer daarom werknemers aan te spreken, zodat je een beeld kunt krijgen over de organisatie. Zij kunnen je bijvoorbeeld meer vertellen over de personeelsverloop, maar ook over de manier van samenwerken.

Het salaris is niet het belangrijkste

Hiermee bedoelen we niet dat het salaris onbelangrijk is en je onderbetaald moet worden. Het is namelijk ook belangrijk om in overweging te nemen wat de doorgroeimogelijkheden zijn en wat voor verantwoordelijkheden je krijgt. Probeer daarom te achterhalen wat voor jou echt belangrijk is, zodat je tijdens je werk kunt groeien.

Probeer ook op lange termijn te denken

Je wilt natuurlijk het liefst morgen al werk hebben. Toch moet je ook op lange termijn denken en kijken wat jouw ambities zijn. Probeer er daarom op te letten dat je, door middel van de functie, je ambities kunt verwezenlijken of dat je je op het nieuwe bedrijf verder kunt ontwikkelen. Probeer daarom te kiezen voor het bedrijf die het beste past bij jouw ambities. Probeer er echter wel op te letten dat je niet te lang wacht met antwoord geven. Zodra je eenmaal een beeld hebt welk bedrijf het beste past bij jouw ambities, een goede organisatiecultuur heeft en daarnaast ook nog eens een goed salaris biedt. Kies dan daarvoor. Mocht je er nog niet over uit zijn wat jouw ambities zijn. De nationale beroepengids kan je helpen om een goed beeld te geven over jouw ambities.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 marske42, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.