Hoe een uitzendbureau je als starter kan helpen

Hoe een uitzendbureau je als starter kan helpen

Ben je net afgestudeerd? En ben je klaar om de arbeidsmarkt te betreden? Dan kan het lastig voor je zijn om een werkgever te vinden die écht bij je past. Veel bedrijven zijn niet bekend bij het grote publiek, terwijl ze regelmatig leuke functies hebben. Vooral in de dorpen is dit het geval. Er zijn zeker bedrijventerreinen, maar afstudeerders komen daar niet snel. Ze denken eerder aan een baan in de grote stad. Ze denken niet zo snel aan aan werk in een dorp als Uden of Veghel, als ze bijvoorbeeld in Oost-Brabant wonen. En dit terwijl dit twee voorbeelden zijn van dorpen met een ontzettend groot bedrijventerrein. Een uitzendbureau kan je helpen zichtbaar te worden bij lokale bedrijven

Een uitzendbureau kan je helpen zichtbaar te worden bij lokale bedrijven. Zij hebben al jarenlang een netwerk van contactpersonen bij lokale bedrijven. En ze kennen de mensen bij wie je moet zijn als je als afstudeerder op zoek bent naar een eerste baan. Vaak zijn deze contactpersonen HR-managers of recruiters. Bij kleinere bedrijven is het vaak de bedrijfseigenaar of de bedrijfsleider. Een uitzendbureau kan je als bemiddelaar in contact brengen met deze personen. 

Bedrijven staan te springen om afstudeerders

Als afstudeerder is het belangrijk om te beseffen dat veel werkgevers staan te springen om jouw frisse inzichten. Veel jongeren zijn in meer of mindere mate onzeker over wat ze aan een bedrijf kunnen toevoegen, maar dit is stiekem veel meer dan ze zelf denken. Vandaar ook dat uitzendbureau's vaak worden ingeschakeld om te zoeken naar jongeren, afstudeerders en starters. Vooral in de dorpen, omdat hier het aantal jongeren vaak schaars is vanwege de steeds groter wordende trek naar de stad. 

https://www.jongerenarbeidsmarkt.nl/nl/uitzendbureau/uden


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Stijn1993, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.