Een CV maken met je Gmail account doe je zo

Een CV maken met je Gmail account doe je zo

Meestal word er gebruik gemaakt van een software zoals Office Word om een DOC/DOCX. bestand te maken of aan te passen. Nu is het mogelijk om met de gratis dienst van Google makkelijk een cv te maken en/of aan te passen. We laten je zien hoe je direct kan beginnen met je Gmail account.HOE MAAK OF BEWERK JE EEN CV MET GOOGLE DOCS ?

Wat is Google Docs?

Google Docs / Google Documenten, is een gratis online dienst van Google. Met deze dienst kunnen Offfice documenten zoals spreadsheets en presentaties aangemaakt worden, die online worden opgeslagen. De dienst is vergelijkbaar met de betaalde software zoals Word, PowerPoint en Excel van Microsoft Office.

Hoe maak ik gebruik van Google Docs?

Om gebruik te maken van Google Docs heb je een Gmail account nodig, je kan vervolgens inloggen op je Gmail account.

Inlog scherm Gmail

Om een document aan te maken of een overzicht te krijgen kan je door in je adresbalk de volgende link (https://docs.google.com ) in te voeren. 

CV maken of bewerken met Google Docs

Zodra u ingelogd bent op Google Documenten zal er een overzicht getoond worden van beschikbare templates die je kunt gebruiken voor o.a de opmaak van je cv. Heb je al documenten aangemaakt dan zulen deze ook getoond worden.template docs formatKlik op bestand en vervolgens op openen. Nu kan je het bestand vanaf je apparaat selecteren en inladen. ( zie afbeeldingen)
template docs format

 

template docs format

template docs selecteren

template docs openen

Als het geselecteerde cv document gekozen is kan deze ingeladen worden. Nu kan je het document bewerken door op het veld te selecteren en hierop te klikken.

template docs bewerken

Nadat je klaar bent met je gegevens, kan je het document opslaan als Microsoft Word (.docx) en.of als PDF document. Je cv blijft ook in je Google docs account staan zodat je deze altijd kan bewerken. Je documenten kunnen worden gedeeld, geopend en bewerkt door meerdere gebruikers als je hiervoor toestemming geeft, Dit kan door op ''delen'' te klikken.

template docs opslaan

Hoe print/afdruk ik mijn cv vanuit Google Docs?

Elk document kan je ook printen/afdrukken. De bewerking Afdrukken start u door links in de werkbalk op het pictogram te klikken waar een te icoon van een printer afgebeeld staat. Je kan ook op CTRL+P tegelijkertijd indrukken om het afdrukken/printen te starten.

Welke browser gebruiken voor Google Docs?

Google Chrome werkt het best en is de meest gebruikte webbrowser. Microsoft Edge werkt ook prima, Internet Explorer gebruiken is overigens niet aan te bevelen. Deze webbrowser is namelijk inmiddels te oud. Wat tot gevolg kan hebben dat de documenten die u online gebruiken wilt niet naar behoren werkt, of wellicht zelfs helemaal niet werkt.

Voordelen van Google Docs

  • Gratis dus geen betaalde Office software nodig.
  • Op smartphones en tablets kan de gratis app gedownload worden op Google play store of Apple App store
  • Makkelijk en meteen te bewerken
  • Openen en opslaan in diverse bestanden
  • Overal te bewerken met elke apparaat en besturingssyteem. Je hebt allene toegang tot Gmail nodig
  • Makkelijk te delen met anderen.
  • Simpele interface die vergelijkbaar is met Office van Microsoft.

 

 Google Docs basis uitleg [video]

 

Google Docs CV templates

Vanuit Google docs kun je een aantal basis cv templates inladen, zoek je een professioneel template om in Google docs te bewerken, kijk dan naar de docs templates van CV5.

Wat is Google Drive?

Als je een gmail account opent krijg je automatisch Google Drive. Dit is een service voor bestandsopslag en synchronisatie die is gemaakt en wordt beheerd door Google. Met Google Drive kunnen documenten in de cloud worden opgeslagen, bestanden worden gedeeld en documenten samen met anderen worden bewerkt.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 cvmaken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.