Linkedin cv-assistent helpt je om in Microsoft Word een perfect cv te maken

Linkedin cv-assistent helpt je om in Microsoft Word een perfect cv te maken

Met de Linkedin cv-assistent tool in Microsoft Word helpt je bij het opstellen en aanvullen van een CV in Word. Met deze nieuwe tool, ook wel ‘Resume Assistant’ genoemd kunnen Word-gebruikers inspiratie opdoenop basis van LinkedIn data en een direct solliciteren.De cv assistent oftwel ‘Resume Assistant’ functie staat je toe om belangrijke relevante informatie over werkervaring te vinden. Zo worden er bepaalde suggesties aangegeven, maar ook informatie die je op je CV kunt zetten om het perfect af te stemmen op een bepaalde branche. Die gesuggereerde inhoud zal volgens productmanager Kylan Nieh bestaan uit “inzichten van miljoenen ledenprofielen, zodat je diverse voorbeelden kunt zien van hoe professionals in een soortgelijke rol hun werkervaring omschrijven

Ook biedt de Resume Assistant straks suggesties op basis van de vaardigheden die mensen met soortgelijke werkervaring zeggen te hebben. “Zo kan je, indien van toepassing, die vaardigheden aan je CV toevoegen,” aldus Nieh. Interessant is ook dat er suggesties gedaan worden voor banen waar je op zou kunnen solliciteren.

 

De LinkedIn assistent voor het maken van een CV in Word bevat de volgende functies:

  • Inspiratie van succesvolle professionals
    Bij het opstellen van het CV is het soms lastig om de juiste bewoordingen te vinden. In de CV assistent is het mogelijk om een gewenste functie en sector te selecteren en worden tal van voorbeelden getoond hoe LinkedIn gebruikers in dezelfde rol zich op LinkedIn presenteren.
  • Bepalen van de juiste vaardigheden
    Het uitlichten van de juiste vaardigheden kunnen doorslaggevend zijn bij het selecteren van CV’s. Op basis van de selectie van de functie en sector zullen suggesties voor vaardigheden worden gedaan. Wanneer een openstaande vacature op LinkedIn vraagt om vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden, worden suggesties gegeven voor het volgen van een cursus via LinkedIn Learning.
  • Beschikbare vacatures
    Tenslotte zal de CV assistent ook inzicht geven in relevante vacatures die openstaan op LinkedIn (LinkedIn Jobs). De LinkedIn assistent voor CV’s geeft details wat de vereisten zijn voor de functie om op basis van die inzichten het CV beter aan te kunnen scherpen. Het is tevens mogelijk om vanuit de CV Assistent de zichtbaarheid bij recruiters te vergroten met de ‘Open Candidates-functie‘.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 cvmaken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.