Nieuw leven opbouwen? De Wadden wachten op je!

Nieuw leven opbouwen? De Wadden wachten op je!

Wonen en werken kunnen hand in hand gaan in de mooiste omgevingen die Nederland kent. Kies daarom voor Ameland als nieuwe thuishaven en haal uit het leven wat erin zit!Ben je aangekomen op een punt in je leven waarop je het roer helemaal om wilt gooien? Dat is niet zo zeldzaam. Maar grijp dan ook je kans en begin opnieuw op een prachtige plek die van alle kanten door de zee omringd wordt! We hebben het hier uiteraard over een eiland, ja. En niet zomaar eentje; welkom op Ameland!

Want waarom niet? Stedelijke omgevingen en het platteland heb je misschien wel helemaal gehad. Bovendien biedt Ameland je een ervaring die daarmee niet te vergelijken valt. Hoe cliché dit ook overkomt, wonen en werken op dit Waddeneiland valt niet in woorden uit te drukken. Je moet het ervaren om te snappen wat we bedoelen.

Wellicht heb jij een hele specifieke opleiding genoten en vind je een aanbod waarmee je hier heel goed terecht kunt. Maar dankzij de jaarlijkse toestroom aan toeristen heb je sowieso voor aanstellingen in de zomerperiode een ruime keuze wanneer je je dagelijkse leven naar Ameland wilt verplaatsen!

Werken op de Wadden

Tenzij je dat natuurlijk graag wilt, hoef je helemaal niet onderaan de ladder te beginnen. Een uitgebreid cv doet wonderen wanneer je een baan zoekt op de Wadden. Daar komt bij dat de vacatures voor Ameland je precies laten weten wat voor mensen er voor welke sector worden gezocht. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om je eigen vaardigheden hierop af te stemmen!

Wellicht is er voor jou een rol weggelegd in het bereiden van ambachtelijke streekproducten. Niets gaat bijvoorbeeld boven de beroemde kazen, roggebroden en de mosterd waar Ameland zo bekend om staat! Daar komt bij dat jouw culinaire vaardigheden wellicht perfect tot hun recht komen in de keuken van een restaurant of hotel. Wie weet sta jij als enthousiaste keukenhulp of zelfs als gepassioneerd chefkok de heerlijkste streekgerechten te bereiden als hoofd van een gedreven team!

Waar jouw toekomst in Ameland ook maar ligt, zodra je er eenmaal voet aan wal hebt gezet, wil je niet meer terug. Dat is een belofte! Zorg daarom snel voor huisvesting en geniet van wat de Wadden jou te bieden hebben. Ontdek de leukste festivals en ga op in de folklore van het eiland. Wie weet babbel jij binnen de kortste keren in het lokale dialect!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 AnnaGroeneveld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.