Deze woorden kan je beter niet kan gebruiken tijdens een sollicitatiegesprek

Deze woorden kan je beter niet kan gebruiken tijdens een sollicitatiegesprek

Tijdens een sollicitatiegesprek worden vaak dezelfde vragen gesteld, bijvoorbeeld, hoe zouden je collega’s jou beschrijven? Of omschrijf jezelf in 3 woorden. Dit soort vragen kan je vooraf al voorbereiden. Je kan bewust zijn van de woorden die je wil gebruiken en weten welke woorden je het beste kan vermijden. Om het anders te zeggen, er zijn woorden die je nooit moet gebruiken al je jezelf wil beschrijven.1. Intelligent

Jij weet dat je intelligent bent en je weet dat de recruiter op zoek is naar iemand die is intelligent is. Beschrijf jezelf niet als intelligent, dit is een van die woorden waarvan je wil dat mensen dat over je zeggen, maar niet over jezelf kan zeggen. In plaats daarvan kan je praten over de manier waarop je denkt, ook kan je woorden gebruiken als, logische, kwantitatieve, snelle leerling, big-picture denker. Deze woorden komen over als feit en minder als oordeel.

2. Sympathiek

Het woord sympathiek wil je ook niet gebruiken om dezelfde reden waarom je jezelf niet als intelligent wil beschrijven. Het is lastig om met voorbeelden uit te leggen waarom je sympathieke bent zonder vreemd of wanhopig te klinken, bijvoorbeeld, iedereen zegt hoi tegen mij, of iedereen lacht om mijn grappen en mist me als ik ziek ben? In plaats daarvan kan je woorden gebruiken als , teamspeler, uitbundig, enthousiast, zorgzaam. Met deze woorden toon je aan waarom je sympathiek bent zonder het zelf in te vullen voor andere.

3. Succesvol

Noem jezelf niet succesvol. Het is alsof je in een interview zegt dat je rijk bent en er super goed uitziet. In plaats daarvan kan je beter het succes op wereldwijde schaal terugbrengen naar succes op een meer specifieke vaardigheid, die relevant zijn voor de baan die je graag wil. Je kan absoluut zeggen dat je goed bent in wat je doet. In feite moet je dat ook doen.

4. Obsessief

Zelfs als je enorm gepassioneerd bent over je werk, moet je nog steeds het woord obsessief vermijden. Obsessief kan doorslaan, je wil voorkomen dat je dit moet uitleggen tijdens het sollicitatiegesprek. Je kan met andere woorden uitleggen dat je zeer gefocust bent op je werk. Woorden als, gericht, werk-georiŽnteerd, hard werken, betrokken, werken allemaal goed.

5. Bescheiden

Het is raar om op te scheppen over hoe bescheiden je bent. Het werkt gewoon niet. In plaats daarvan kan je praten over wat je hebt gedaan, wat het resultaat was, en wat anderen vonden, laat de beoordeling over aan de recruiter.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 cvmaken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.