Een goed CV maken voor een functie in de bouwsector

Een goed CV maken voor een functie in de bouwsector

Op zoek naar werk in de bouw? Of het nu bijvoorbeeld gaat om een functie van timmerman, bouwvakker, metselaar, tegelzetter of loodgieter of een andere functie in de bouw, het is belangrijk dat je met een goed CV solliciteert.Welke banen zijn er in de bouwsector?
In de bouw heb je uiteenlopende specialiteiten van, bouwvakker, dakdekker, huisschilder, kraanmachinist, loodgieter tot metselaar. De afgelopen jaren is er door de harde economische groei de bouwproductie sterk toegenomen waardoor er veel vraag. De hele bouwsector is hard op zoek naar goed opgeleide kandidaten of mensen met ervaring die ook openstaan voor bijscholing.

Welke vaardigheden heb ik nodig als ik de bouw wil werken?

Belangrijke vaardigheden in de bouwsector zijn o.a.

- Onafhankelijkheid
Als je in de bouw werkt wordt er algemeen verwacht dat je zelfstandig een mening of oordeel vormt en hierop actie onderneemt.

- Accuraat
Accuraat betekent zeer nauwgezet, precies of zorgvuldig. Iemand die accuraat is, wil kwaliteit opleveren en zal kritisch naar zijn of haar project kijken. Dit is een eigenschap die je moet beheersen als je in bouw wil werken.

- Kostenbewust
Kostenbewust handelen houdt in dat je in je denken en in je doen gericht bent op een optimaal gebruik van tijd, geld en andere middelen. Je bent je bewust van het budget of de (project) begroting en houdt in de gaten dat er geen kostenoverschrijding ontstaat. Je hebt oog voor financile consequenties en probeert daar waar mogelijk kosten te beperken.
Overziet de kosten en opbrengsten van eigen werkzaamheden.
Gaat zuinig om met middelen als tijd en geld en brengt eventuele kostenoverschrijdingen in beeld..

- Klantgericht/klantvriendelijkheid
Een hoge prioriteit geven aan tevredenheid van klanten en medewerkers, en aan het verlenen van service of hulp en daarnaar handelen.

- Zelfstandigheid
Problemen of belemmeringen signaleren, en zo snel mogelijk oplossen. Alert zijn op en anticiperen op kansen, nieuwe situaties of problemen, en er in een vroeg stadium naar handelen. Hieronder vind je een korte voorbeeld profiel voor administratief medewerker.

Waar moet ik specifiek op letten als ik een cv maak voor de bouw?
Zorg dat je CV een krachtige uitstraling heeft, je zou kunnen kiezen voor een layout die duidelijk gericht is op de bouwsector. Op deze manier ziet de recruiter in n oogopslag dat jij een uniek en gericht Curriculum Vitae gebruikt.

Voorbeeld profiel
Mijn naam is ..., ik heb mijn stukadoorsopleiding afgerond en ben ik op zoek naar een werkgever waar ik mijn kennis in de praktijk kan gaan brengen. Ik ben een gedreven en enthousiaste zorgprofessional met een brede interesse en een gezonde ambitie, Als metselaar zie ik overal een uitdaging in. Kan ik niet komt niet in mijn vocabulaire voor. Daar ga ik voor, dat is mijn tevens ook mijn levensmotto. Meer voorbeeld profielen hier


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 cvmaken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.