5 redenen waarom trefwoorden de kans op een baan vergroten

5 redenen waarom trefwoorden de kans op een baan vergroten

Trefwoorden zijn van essentieel belang in het sollicitatieproces, als je daar geen gebruik van zal de werkgever snel de aandacht verliezen. Gebruik de volgende vijf tips om de aandacht te trekken van de recruiter.1.Vaktermen

Gebruik in je motivatiebrief vaktermen. Gebruik vaktermen om de recruiter te interesseren. Gebruik niet zoveel vaktermen dat iemand buiten jouw vakgebied je motivatiebrief niet meer begrijpt.

2.Woorden uit de functie omschrijving

Je dagelijkse werkzaamheden zijn op veel manieren te omschrijven. Wanneer je woorden gebruikt die ook in het functieprofiel staan beschreven, zal de recruiter snel de gelijkenis zien in dat wat je nu al dagelijks doet en dat waar de recruiter naar op zoek is. Noem bijvoorbeeld software pakketten of programmas waarmee je hebt gewerkt. Of talen die je spreekt.

3.Pak een rode stift!

Wanneer je een vacature leest pak er een rode markeerstift bij. Lees de vacaturetekst vervolgens nog een keer en stel jezelf de vraag: waar is de schrijver van deze vacaturetekst naar op zoek? Markeer met de stift alle woorden die jouw vraag beantwoorden. Deze trefwoorden zijn de belangrijkste woorden om je cv en motivatie te ondersteunen.

4. De vertelkunst

Zet vaktermen in op een slimme manier. Gebruik woorden uit jouw vakgebied die je kent en bij je passen. Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als je in je motivatiebrief vaktermen gebruikt, die je tijdens het interview niet kan toelichten. Gebruik vaktermen in combinatie met concrete voorbeelden. Hiermee toon jij aan dat je de juiste kennis bezit voor de functie.

5.Laat je inspireren

Laat je inspireren door professionals met dezelfde functie als jij. Kijk naar de trefwoorden en functienamen die de professionals gebruiken in hun profiel. Als de door hen gebruikte functienamen of trefwoorden ook relevant zijn voor jouw werkervaring, kan je deze verwerken in je eigen motivatiebrief en cv. Dit vergoot de herkenbaarheid.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 cvmaken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.