Wel of geen foto op je CV?

Wel of geen foto op je CV?

Wel of geen foto op je cv? Er zijn veel onderzoeken die uitwijzen dat plaatjes beter worden onthouden dan woorden. Je verhoogt aanzienlijk je kans dat je langer wordt onthouden als je een foto bij je cv voegt.1. Social media

De kans is groot dat je door de recruiter opgezocht wordt op Linkedin, Facebook, Twitter of Instagram. Help de recruiter een handje door alvast een foto van jezelf mee te geven bij je cv. Wanneer je een foto meestuurt met je cv ben jij in controle over welke foto de recruiter van jou in gedachten heeft bij het lezen van je cv. Is dat die foto die al jaren op het internet rondslingert van je vakantie in Frankrijk met een stokbroodje in je hand en met slippertjes aan bij het zwembad? Of is dat die foto waar jij sterk, zelfbewust, zakelijke & stralend opstaat en waar je pluspunten op naar voren komen.

2.Maak indruk

Recruiters ontvangen grote aantallen cv’s. De recruiter zal uit een grote hoeveelheid sollicitaties het cv met een foto sneller oppikken. De recruiter zal je cv sneller onthouden. Nieuwsgierigheid binnen 5 seconden is gewekt!

3.Onderscheid je van de rest

Veel mensen zijn bang om foto's te gebruiken in een CV. Dit geeft jou de kans om op te vallen in de stapels cv’s. Simpelweg omdat je een foto hebt opgenomen. Omdat jij wel een foto mee stuurt val je op, laat dat nu in je voordeel werken.

4.Gebruik je glimlach!

Gebruik een foto die in je voordeel werkt. Een foto die geschikt is om jezelf op een promotionele manier te laten zien. Heb je een leuke glimlach en kom je sympathiek over? Gebruik je sterke punten en laat zien wat je te bieden hebt. Die net iets te sexy foto of die foto met chagrijnige blik omdat je op de foto moest omdat je paspoort verlegd moest worden, stuur je natuurlijk niet mee met je cv.

5.Extra stukje persoonlijkheid

Kies een foto uit waar je met een open glimlach en stralende ogen opstaan. Een foto kan net voor dat extra stukje informatie zorgen wat je niet kwijt kunt in je beschreven motivatiebrief of CV.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 cvmaken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.