Handige sollicitatietips en voorbeeld Cv's per vakgebied

Handige sollicitatietips en voorbeeld Cv's per vakgebied

Wanneer een werkgever op zoek gaat naar een nieuwe werknemer, dan zal hij verschillende eisen stellen aan de kandidaten. Een van de manieren om na te gaan of de kandidaat aan deze eisen voldoet, is door na te gaan wat de vaardigheden van de betreffende kandidaat zijn. Door je vaardigheden op te vermelden creëer je een duidelijk beeld van wat je kan betekenen voor een werkgever en of je aansluit op de functie en of u voldoet aan de gestelde eisen.Aan het solliciteren naar een baan in een bepaalde branche of vakgebied?

Het is belangrijk om te bepalen welke vaardigheden je plaatst. Niet alle vaardigheden zijn relevant voor de positie waarop je solliciteert. Er zijn naast deze relevante vaardigheden ook de wat algemenere vaardigheden die bijna altijd wel op je cv geplaatst kunnen worden (denk aan communicatie, leidinggeven en betrouwbaarheid).

Om te voorkomen dat het een opsomming van slechts vaardigheden wordt, is het zeer aan te raden om naast het benoemen van de vaardigheid, ook een beschrijving te geven van een situatie waarin je deze vaardigheid heeft toegepast. Op deze manier krijgt de werknemer een duidelijk beeld van de benoemde vaardigheid, en op welke manier je deze toepast. Dit kunt je doen door feiten en voorbeelden te beschrijven van verschillende praktijksituaties. Daarnaast kan je ook een cijfer (0 tot 10) aan de vaardigheid geven, zodat je duidelijk kunt maken in hoeverre je een bepaalde vaardigheid beheerst.

Het grootste voordeel van het benoemen van uw vaardigheden is dat je een duidelijk beeld neer kan zetten van wat je kan. Wanneer je dit goed doet, zal u boven de andere cv’s uitspringen en meer kans maken. Denk dus goed na welke vaardigheden relevant zijn aan de functie, en probeer deze kort maar krachtig te beschrijven.

Tips voor een succesvolle profielschets op je CV

Bij CV5.nl doen wij er alles aan om je de juiste tools aan te reiken, zodat jouw CV in de positieve zin opvalt. In plaats van nog maar eens uit te leggen wat de klassieke onderdelen van een standaard CV zijn, bieden wij je uitgebreid gamma aan van reeds geïndividualiseerde sjablonen voor je curriculum vitae. Deze sjablonen zijn echter geen eindproduct. Het is de bedoeling dat je hiermee actief aan de slag gaat om je toekomstige CV verder op jouw maat uit te werken. Enkel zo kun je alle elementen die rechtstreeks tot je potentieel toekomstige baan leiden, volledig in orde maken. Om dit te kunnen bewerkstelligen heb je een perfecte en succesvolle profielschets op je CV nodig

Wij bieden een ruim aanbod aan cv-templates die voor elke branche en functie te gebruiken zijn. Jouw CV laat een potentiële werkgever zien dat je geschikt ben voor de vacature waarop je solliciteert, zo laat je zien waarom juist jij de juiste kandidaat bent. CV5 heeft kant en klare cv-layouts die per vakgebied/branche te gebruiken zijn. Op deze manier ziet een werkgever dat je moeite gedaan hebt om je CV te presenteren aan het bedrijf, dit toont aan dat je extra je best doet om de baan te krijgen.

Voor degene die jou moet aannemen is de sollicitatieprocedure vaak een hoop werk. Zorg daarom dat je alleen de relevante ervaring en vaardigheden benadrukt op je cv! Vaardigheden en ervaring die niet relevant zijn kun je mondeling toelichten, op deze manier kun je het cv ook inkorten. Bekijk sollictatietips en CV voorbeelden per vakgebied.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 cvmaken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.