Xylan, de bescherming voor bevestigingsmateralen

Xylan, de bescherming voor bevestigingsmateralen

Xylan zorgt voor het beschermen van boutjes en schroefjes. Dit is nodig om ze te beschermen tegen corrosie. Dit gebeurt door er een coating van Whitford over heen te doen. Door de coating kunnen ze zich tegen allerlei dingen weerstaan; weer omstandigheden, hele hoge temperaturen en natuurlijk als belangrijkst corrosie.Door de Xylan krijgen de bevestigingsmaterialen een kleurtje en worden ze een beetje opgeleukt. De Xylan die over de boutjes heen gaat is een oplosmiddel dat al in de jaren 70 geïntroduceerd werd.

Corrosie tegen gaan met Xylan

Corrosie is de aantasting van metalen dingen door hun omgeving. De bekendste soorten corrosie zijn de aantasting van metaaloppervlakken door zuurstof en water in de lucht, zoals het roesten van ijzer en het groen worden van koper. Dit kan heel gevaarlijk zijn want corrosie lijdt tot sterkteverlies. Hierdoor kunnen dingen door de corrosie afbrokkelen en uiteindelijk ook afbreken.

Studbolts

Studbolts worden vaak gebruikt in de offshore en petro-chemische industrie. Een studbolt is groter dan een normaal boutje of schroefje. Aan de uiteindes van de studbolt zitten altijd schroefjes die er vaak bij worden geleverd.

Zeskant bouten

Zeskant bouten zijn er heel veel van. Allemaal verschillende soorten en maten. Van deze boutjes zijn er op de markt het meest van. Op kan je van alles vinden over de bouten. Van kleur tot maat tot prijs. Ook kan je op de site de zeskanten bestellen. Ze gaan hier uit van een goede prijs-kwaliteit verhouding. De bouten kunnen voor veel dingen gebruikt worden. Ze komen altijd van pas!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 shadow, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.