Alles over de Dry-bed mestscheider

Alles over de Dry-bed mestscheider

De mestscheider voor de moderne veehouder

De DryBed mestscheider is één van de kleinste schroefpers mestscheiders op de markt. Hierdoor is deze zeer geschikt en betaalbaar voor de gemiddelde melkveehouder. Met de energiezuinige  2,2 kW motor is deze mestscheider overal aan te sluiten. Een ander voordeel van de kleine motor is dat deze machine 4 uur lang mag draaien daar waar een gangbare mestscheider binnen één uur dezelfde hoeveelheid elektriciteit heeft verbruikt.De mestscheider voor de moderne veehouder

De DryBed mestscheider is één van de kleinste schroefpers mestscheiders op de markt. Hierdoor is deze zeer geschikt en betaalbaar voor de gemiddelde melkveehouder. Met de energiezuinige  2,2 kW motor is deze mestscheider overal aan te sluiten. Een ander voordeel van de kleine motor is dat deze machine 4 uur lang mag draaien daar waar een gangbare mestscheider binnen één uur dezelfde hoeveelheid elektriciteit heeft verbruikt.

Mestafzet voor de kalverhouder

De Drybed mestscheider is een goedkope oplossing om flink te besparen op de afzetkosten van kalvermest.

Meer melk in de tank

Koeien liggen gemiddeld 14 uur per dag. Ieder uur dat een melkkoe minder ligt, kost de melkveehouder 1 liter melk. De ondergrond van een ligbox is dus het allerbelangrijkste van de gehele box. Een comfortabel veerkrachtig ligbed stimuleert de gezondheid van het melkvee en daarmee de melkproductie.

Nooit meer zuinig instrooien

Met een capaciteit van 300 liter/per uur heeft deze kleine schroefpers al genoeg capaciteit in huis om op een goedkope manier boxstrooisel te produceren voor bedrijven tot 200 koeien. Hierdoor heb je altijd beschikking over genoeg boxstrooisel om je melkvee optimaal te voorzien van een comfortabel ligbed.

Corrosie bestendig

Door gebruik te maken van RVS zijn onze mestscheiders ongevoelig voor corrosie. Dit is belangrijk voor langdurig gebruik in drijfmest.

Minder slijtage

De vijzel in onze mestscheiders is aan beide kanten gelagerd. Hierdoor ligt de vijzel altijd centraal in de machine, wat overbodige slijtage voorkomt.

Geen capaciteitsverlies

Op de vijzel is een zeer stugge kunststoflaag bevestigd. Deze dicht de ruimte tussen zeef en vijzel. Hierdoor blijft capaciteitsverlies beperkt.

Meer weten?
Download nu gratis de folder

klik hier

Het verhaal van onze klanten!

 

Koecomfort verbeteren

met behulp van onze mestscheiders

Melkveehouder Buys uit Langebroek verteld over zijn ervaringen met de Keydollar Drybed.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 stefanvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.