Werken met SolidWorks

Werken met SolidWorks

Een product modelleren kan op verschillende manieren en met diverse technologieën. Een van de meest gekozen CAD-software voor product modelling is SolidWorks. De tool heeft zijn sporen afgelopen jaren verdiend door als simplistische tool uit te groeien tot een compleet en geavanceerd programma welke door vele ingenieursbureaus wordt gebruikt. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van werken met SolidWorks.

 Wat is Solidworks?

SolidWorks biedt de mogelijkheid om 3D-tekeningen, schetsen of mechanische tekeningen te maken waarbij het mogelijk is om complexe onderdelen of constructies te ontwerpen. Met een geïntegreerde simulatiefunctie kan uiteindelijk worden bepaalt of de tekening/schets ook daadwerkelijk aan alle eisen voldoet. Maar wat zijn de exacte voordelen van werken met SolidWorks?

Kosten

Door de 3D-CAD-software is het mogelijk om sneller en bovendien vooral productiever te ontwerpen. De PDM-software herkent tijdig fouten of misrekeningen waardoor tijdig kan worden ingegrepen. De simulatiefunctie biedt ook de mogelijkheid om het ontwerp daadwerkelijk te testen. Door deze functies is een eventueel prototype sneller gebruiksklaar waardoor onnodige ontwikkelingskosten vele malen lager uitvallen. Naast de kortere ontwikkeltijd vallen veelal ook de materiaalkosten lager uit.

De community

Door de groeiende groep specialisten die gebruik maken van SolidWorks, groeit ook de gehele community. Het voordeel hiervan is dat u als gebruiker ook in contact kan komen met medegebruikers om op deze wijze ideeën uit te wisselen of problemen te bespreken. Door de mogelijkheid te bieden om van elkaar te leren groeit ook het platform.

Daarnaast vraagt SolidWorks actief om feedback bij haar gebruikers. De meeste verbeteringen vloeien namelijk voort uit gegeven feedback waardoor de tool alsmaar beter wordt. Wanneer u gebruik wilt maken van SW, werkt u samen met een vaste reseller. Deze reseller helpt u met de integratie en implementatie van Solidworks en is ook beschikbaar voor technische support.

Andere voordelen

Met een premium licentie is het mogelijk om met 3DXpert te werken. Met 3DXpert is het eenvoudig om een 3D ontwerp te converteren naar een werkbaar bestand voor bijvoorbeeld een 3D printer. Een premium licentie biedt ook toegang tot PDM Standard. PDM Standard is het instapniveau van de Product Data Management oplossing waarbij je eenvoudig ontwerp bestanden kunt vinden en hergebruiken.

Toekomst

Gezien de ontwikkelingen die SW heeft doorgemaakt én de toenemende vraag op de arbeidsmarkt wordt naar verwachting de rol van SolidWorks alsmaar groter. Menig ingenieursbureau gebruikt Solid Works en naar verwachting worden dit er in de toekomst steeds meer.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Bengineering, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.