De dodelijkste stoffen ter wereld

De dodelijkste stoffen ter wereld

Werken met gevaarlijke stoffen is ontzettend gevaarlijk en het is niet meer dan logisch dat je een productinformatiekaart voor gevaarlijke stoffen krijgt als je hiermee te werk gaat. Werk jij met gevaarlijke stoffen? Dan ga ik jou vertellen met welke stoffen je nooit of te nimmer mee moet werken. Dit zijn de dodelijkste stoffen ter wereld.Dimethylcadmium

We beginnen de lijst meteen met de dodelijkste stof ter wereld die tot nu toe door de mensheid is gemaakt. Zodra deze molecule in de bloedbaan komt, kan het catastrofale gevolgen hebben. Zelfs chemici willen niet met deze gevaarlijke stof werken. Het kleinste beetje van deze stof kan ervoor zorgen dat je hart en longen worden vernietigd. Dit komt door de reactie van deze stof met water. Ons lichaam bestaan uit een groot gedeelte uit water. Als de stof in aanraking komt met water verandert het in de explosieve stof dimethyl calciumperoxide. Als je de eerste aanraking met deze stof overleeft, zul je waarschijnlijk kanker krijgen door de effecten van deze gevaarlijke stof.

Dimethylkwik

De stof kwik is al heel gevaarlijk, maar de stof wordt nog gevaarlijker wanneer het gekoppeld wordt aan twee methylgroepen. De variant van kwik wordt heel makkelijk opgenomen in de bloedsbaan. Het nare is dat je niet meteen weet dat je hiermee in aanraking bent gekomen. Je krijgt na een tijdje een achteruitgang van je brein. Dit zal uiteindelijk leiden tot een coma en de dood.

Batrachotoxin

Deze stop kan gewonnen worden uit de huid van een bepaalde kikker die leeft in Zuid-Amerika. Er is maar 120 microgram nodig om een persoon van 60 kilo te doden. Wanneer je wordt blootgesteld aan deze gevaarlijke stof zullen de neuronen in je lichaam stoppen met werken, wat zorgt voor een verlamming en de dood.

Chloortrifluoride

De stof Chloortrifluoride werd in de tweede wereldoorlog gebruikt en ontdekt door de nazi’s. Deze stof noemde ze ook wel stof N. De chemische stof reageert bijna op alles en het kan zelfs glas, zand en mensen laten branden. Deze gevaarlijke stof is erg onstabiel waardoor de nazi’s het niet hebben kunnen omtoveren tot een wapen.

Dit waren ze dan, de dodelijkste stoffen ter wereld. Ik hoop dat je het interessant vond en als je deze stoffen ooit tegen zou komen. Ren voor je leven!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 webwings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.