Thermisch verzinken

Thermisch verzinken

Thermisch verzinken is een materiaalkundig proces. Het verzinken van bevestigingsmaterialen zorgt voor een beschermende laag. Wanneer deze wordt doorbroken dan zal er zink optreden. Thermisch verzinken van bevestigingsmaterialen zorgt ervoor dat corrosie wordt tegengegaan. Wanneer de beschermende laag doorbroken wordt, zal er zink optreden. Dit zorgt vervolgens weer voor de beschermende laag van de bevestigingsmaterialen. Tijdens het proces van thermisch verzinken wordt er gezorgd dat er een legering ontstaat tussen staal (of ijzer) en zink. Om deze laag zit vaak nog een laag pure zink. Er zijn verschillende stappen nodig om het gehele proces van thermisch verzinken te voltooien. 

De laagdikte die wordt aangebracht tijdens het thermisch verzinken is afhankelijk van de staalsamenstelling, de materiaaldikte en de tijd dat de bevestigingsmaterialen in het zinkbad liggen. De aangebrachte zinklaag moet voldoen aan bepaalde eisen. Dit is om conflicten te vermijden. Hoe dikker de laag tijdens het thermisch verzinken is aangebracht, hoe kleiner de lostrekkracht zal zijn. Dit geldt ook omgekeerd. Dit komt omdat zink niet magnetisch is. 

Stokvis Trading is een belangrijke leverancier in de markt voor bevestigingsmaterialen. Stokvis heeft een ruim assortiment en klanten kunnen voor speciale aanvragen ook bij hen terecht. Zij zullen de nodigen documenten bij leveren wanneer hetg gaat om speciale kenmerken. In het ruime assortiment zitten ook ASTM bevestigingsmaterialen. Deze voldoen altijd aan de ASTM norm. Neem contact op met Stokvis Trading voor meer informatie over thermisch verzinken. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 shadow, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.