Wat is het verschil tussen een mop en een raadsel?

Wat is het verschil tussen een mop en een raadsel?

Moppen en raadsels, worden ze überhaupt nog weleens verteld. Persoonlijk kom ik er nog maar weinig mee in aanraking. Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig alleen maar grappige anekdotes deelt. Verhalen die men zelf heeft meegemaakt. Het verschil tussen een mop en een raadsel

Eigenlijk is het verschil tussen moppen en raadsels niet heel moeilijk. Het doel van beide is hetzelfde. Ze dienen ervoor om andere te vermaken en misschien ook wel om daarmee zelf als grappig gezien te worden. Een mop probeert dit doel te bereiken door een grappig verhaal te vertellen. Dit verhaal is vaak overduidelijk fictief. Dit in tegenstelling tot een anekdote. Dit is vaak een grappig waargebeurd verhaal en vaak ook ervaren door de verteller zelf. Een raadsel probeert de luisteraar te betrekken bij de grap. Een raadsel is namelijk altijd een vraag. De vraag is vaak enigszins absurd en veelal ook onmogelijk om op te lossen. Het antwoord dient puur ter vermaak. Volgens dit artikel kan je ook te ver gaan in je moppen. Sommige moppen zo stelt de auteur van het artikel zijn niet alleen kwetsend, maar dragen ook bij aan het in stand houden van stereotypes in de denkbeelden van mensen. je kunt je dan afvragen of jij daar met jouw grappen aan wilt bijdragen. Klik op de link om er meer over te lezen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Nickvk85, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.