Hoe moeten waterschoenen zitten?

Hoe moeten waterschoenen zitten?

Ben je van plan nieuwe waterschoenen te kopen? Dan is het belangrijk om te weten hoe ze nou eigenlijk moeten zitten. Lees verder om te weten of of het slim is om je waterschoenen iets kleiner, iets groter of in precies de juiste maat aan te schafffen.Je staat in de winkel en hebt net een nieuw paar waterschoenen in je handen. Je weet dat ze eigenlijk iets te klein zijn, maar waren wel in de aanbieding. Is dit erg? Krijg je hier spijt van?

Het antwoord op de vraag of je er spijt van krijgt is waarschijnlijk 'Ja'. Wanneer je een te kleine waterschoen aanschaft gaat dit op ten duur irriteren. Op vakantie heb je je zwemschoenen soms wel hele dagen aan en trotseer je ook moeilijke obstakels. Het is natuurlijk super vervelend als je na een uurtje last krijgt van je tenen of andere delen van je voet. 

Aan de andere kant wil je je waterschoen ook niet te groot aanschaffen. Dit vergroot namelijk weer de kans op blaren. Wanneer je schoen te groot is, heeft je voet veel ruimte vrij om te bewegen. Door deze frictie kunnen blaren ontstaan, al helemaal als je veel met water in contact komt. Dit kan extra schuren. 

Over het algemeen raad ik je aan om precies de juiste maat waterschoen te kiezen. Dit betekent wanneer je recht op staat in je schoen, je niet tegen de voorkant van je schoen aankomt met je tenen. En dat je niet meer dan 1 centimeter ruimte over hebt. 

Ook raad ik het af om waterschoenen op de groei te kopen voor kinderen. Dit gebeurt namelijk redelijk vaak, tot vervelende gevolgen. Dus ook wanneer je waterschoenen voor kinderen gaat aanschaffen, gelden dezelfde regels.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 VJVJVJ, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.