Wat zijn de beste kunstgras voetbalschoenen

Wat zijn de beste kunstgras voetbalschoenen

Wat zijn de beste kunstgras voetbalschoenen? Wanneer je vooral op kunstgras speelt kun je het beste kiezen voor Artificial ground voetbalschoenen. De noppen van de AG voetbalschoenen zijn in verhouding tot de FG voetbalschoenen vrij kort en hebben een andere vorm zodat je niet vast komt te zitten in het kunstgras.Het laatste jaar is er al veel te doen geweest over kunstgras in het betaalde voetbal. Aangevoerd door de traditionele top 3 (Ajax, PSV, Feyenoord) is er veel onvrede over het aantal kunstgrasvelden in de Eredivisie. Andere clubs maken ook langzaam kenbaar aan de KNVB dat ze af willen van kunstgras. De amateurwereld is daarin tegen heel blij met de namaak ondergrond en kan niet meer zonder. Steeds meer sportcomplexen worden voorzien van een kunstgrasveld. Dit omdat het jaarlijkse onderhoud een stuk minder is dan bij echt gras.

De drie meest bekende typen voetbalschoenen zijn de: Artificial ground (AG), Firm ground (FG) en de Soft Ground (SG) voetbalschoen.

De zool van kunstgras (AG) voetbalschoenen is speciaal ontwikkeld om slijtage van het kunstgras en de zool van je voetbalschoenen tegen te gaan. De zool van de FG voetbalschoenen slijten sneller als je ze op kunstgras gebruikt.

Speel je de ene keer op kunstgras en andere keer op natuurgras? Dan wil je geen 2 paar schoenen kopen en dan is de Multiground voetbalschoen hiervoor het meest geschikt.

Niet alleen een goede zool is belangrijk bij het kiezen van je voetbalschoen maar ook de juiste pasvorm, een goed aangesloten, niet te breed en niet te smalle voetbalschoen geeft veel meer balgevoel en minder kans op blessures.

Meer over het onderwerp: https://tijdvoorvoetbal.nl/blog/wat-zijn-de-beste-kunstgras-voetbalschoenen/


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 MShell, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.