Voetbal in de regio West-Friesland

Voetbal in de regio West-Friesland

De provincie Noord-Holland is natuurlijk bekend van onder andere de hoofdstad Amsterdam. Met een bekende professionele voetbalclub als Ajax, maar ook amateurvoetbalclubs als AFC en Zeeburgia. Of de stad Alkmaar in Noord-Holland met AZ als bekende professionele voetbalclub. Maar ook amateurvoetbalclubs als Jong Holland en Kolping Boys.In Noord-Holland heb je echter ook nog de regio West-Friesland die veel minder bekend is bij het grote publiek. Naast dat de West-Friesland bol staat van bedrijvigheid met vele kleine bedrijven en enkele grote bedrijven. Is West-Friesland ook een regio waar onwijs veel amateurvoetbalclubs, voornamelijk kleinere amateurvoetbalclubs, zich bevinden.

 

West-Friesland bestaat onder andere uit gemeentes als Medemblik, Stede Broec, Heerhugowaard, Hoorn en Enkhuizen. Echter zijn dat maar enkele van de vele gemeentes waar West-Friesland uit bestaat. Al die verschillende gemeentes bij elkaar hebben onwijs veel amateurvoetbalclubs die samen een prachtig voetbalbolwerk vormen in West-Friesland. Amateurvoetbalclubs als FC Medemblik, De Zouaven, Reiger Boys, Always Forward en West Frisia zijn maar enkele namen in West-Friesland. Doordat over het algemeen het niveau van veel amateurvoetbalclubs in West-Friesland redelijk gelijk is zorgen dat ontmoetingen tussen elkaar vaak echte West-Friesland derby’s zijn.

 

Naast de amateurvoetbalclubs in West-Friesland zijn er tegenwoordig ook veel voetbalscholen te vinden in de regio. Zo heb je al jaren de AZ voetbalschool in West-Friesland. Maar ook voetbalscholen als Voetbalschool T.O.P. en Football Academy West-Friesland proberen hun steentje bij te dragen om het niveau van het voetbal in West-Friesland verder te ontwikkelen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 RV, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.