Kungfu een leuke vechtsport

Kungfu een leuke vechtsport

Er zijn veel martiale kunsten oftewel vechtsporten. Je hebt mma, kickboksen, jiu jitsu, taekwondo. Maar dat ook het kungfu zeer leuk is om te beoefenen maakt dit artikel duidelijk. Patrick van Steen, een Ng Ying Kungfu leraar uit Apeldoorn vertelt over het kung fu als vechtsport in het algemeen.Het kungfu staat bekend als Chinese krijgskunst. De term "Kung fu" zou vertaald kunnen worden als: "vaardig worden door herhaaldelijk oefenen". Allerlei ambachtslieden konden kungfu doen binnen hun vak, maar door de films is de term toch gekoppeld geraakt aan de Chinese vechtsport.

Je hebt de bekende Shaolin Monniken, acteurs als Jackie Chan maar ook Bruce Lee en vele anderen. Allemaal waren en zijn zij een grote inspiratiebron voor vechtsporters. Het kungfu kent vormen, wapens, zelfverdediging, sparren, tai chi en qi qong. Ook worden er vaak ademhalingsoefeningen en meditatie aspecten beoefend.

Globaal zijn kung fu stijlen te verdelen in noord en zuid Chinese systemen. Elke school van kungfu heeft wel wat overeenkomsten, echter heeft elke kungfu stijl ook specifieke details en oefeningen die die stijl kenmerken.

Het noord Shaolin Kungfu is meer een algemene zeer grote vorm van Kungfu waarin vele substijlen zitten. De wat meer zuidelijke kungfu vormen zijn onder andere, hung kuen, wing chun, pak mee pai en ng ying kungfu met vele anderen natuurlijk.

Sommige stijlen zijn een combinatie van interne en externe systemen. Sommigen zijn rustiger anderen weer heel erg explosief en krachtig. Het mooie aan kungfu is dat je het doet om een beter mens te worden. Je probeert vele vormen en technieken goed onder de knie te krijgen, elke keer weer ietsje beter.

Kungfu is te beoefenen als een recreant, maar ook als een wat meer professioneel sporter. Ervaren of onervaren, iedereen kan essentiële vaardigheden die weer een zeer positieve invloed op je eigen leven kunnen hebben. Kungfu is ook niet leeftijdsgebonden want jong, oud en er tussenin hebben enorm veel baat bij kungfu lessen.

Plezier is de belangrijkste voorwaarde voor een leuke, goede en leerzame les. Zoek allemaal maar eens een kungfu school op in de buurt en probeer het eens uit!

Dit artikel is gemaakt door sifu Patrick van Steen van sportschool "Long Juan Feng" te Apeldoorn.

Zie https://www.sporttas-kopen.nl voor diversen sporttassen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Patrickng, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.