Het belang van een goed tennisracket!

Het belang van een goed tennisracket!

Het tennisracket is het belangrijkste onderdeel om te tennissen en moet daarom goed aansluiten bij je als persoon. Maar waar moet je opletten bij de aanschaf van een tennisracket? Dat wordt in het volgende artikel uitgebreid besproken.. Tennisracket kopen? Waar moet ik op letten?

Bij de aankoop van een tennisracket moet er op een aantal punten gelet worden voor er een aankoop gedaan wordt. Er zijn een aantal elementen die ervoor zorgen dat een tennisracket bij jou past. Een aantal zijn: Speelsterkte, type tennisser en wat je van het tennisracket verwacht.
Moet een tennisracket beschikking hebben over veel power, controle of comfort? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen bij de aankoop van een nieuw tennisracket

Soorten tennissers

Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie type tennissers.
De tourspeler:

De tourspeler speelt meer kleine toernooien en zit in de klassen 6 tot en met 3. Deze tennisser is redelijk vaak te vinden op de tennisbaan en speelt voor het plezier als het verbeteren van de techniek. Een tennisser in deze klasse moet kijken naar een tennisracket met controle, om daarmee te werken aan de power van het racket.

De recreatieve speler:

Zoals de naam al zegt is de recreatieve speler voornamelijk recreatief actief op de tennisbaan. De tennisser speelt voornamelijk voor het plezier en de beweging die erbij gepaard gaat. De meeste recreatieve tennissers zitten in de klasse 9 tot en met 6. En zullen een a twee keer per week spelen. Bij dit type speler moet er gekeken worden naar racket met comfort. 
 

De competitie speler: 

Deze tennisser speelt veel toernooien en competitiewedstrijden. En zal in de klasse 3 tot en met 1 zitten. En is over het algemeen veel te vinden op de tennisbaan. Deze tennisser speelt niet alleen voor het plezier, maar ook om te verbeteren. Een tennisser in deze klasse moet kijken naar een racket met veel power. Om zo in combinatie met de aanwezige techniek de tegenstander te verslaan. 
 

Al een beetje wijzer wat je wil? Kijk op https://www.tennisfirst.nl/tennisrackets voor de goedkoopste tennisrackets van Nederland! 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 TennisFirst, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.