Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk

Tai Chi Apeldoorn de Bron van Geluk

Tai Chi voor de gezondheid, plezierig bewegen in leuke en plezierige groepslessen doe je natuurlijk bij Fú Yúan de Bron van Geluk. Tai Chi docent Douwe Geluk is de oprichter van Tai Chi Apeldoorn voor mindfulness en Chinese Bewegingsleer.

Douwe Geluk is zelf 2x Nederlands Kampioen geworden binnen het Tai Ji Quan en zijn school in Apeldoorn is erkend door de STN Stichting Tai Ji Quan Nederland.

Like ons: http://www.facebook.com/bronvangelukVeel mensen hebben er wel gehoord het Tai Chi Chuan een Chinese vechtkunst die goed is voor de gezondheid en vitaliteit. In Apeldoorn zit nu Tai Chi Apeldoorn Fu Yuan de Bron van Geluk, de Tai Chi en mindfulness school van Douwe Geluk.

 

Sifu is leraar in het Chinees, velen zeggen ook sifu Douwe Geluk. Sifu Douwe doet van kleins af aan al de Chinese vechtkunsten en beoefend ze nog steeds met optimale inzet en passie. Hij geeft nu les in het Tai Chi Chuan, supreme ultimate boxing en qi qong / chi kung.

 

De stijlen die sifu Douwe Geluk gedaan heeft en beheerst zijn de Yang stijl, de Wudang stijl, de Chen Stijl en de Wu Stijl. Hij geeft deze stijlen maar ook Tai Chi wapens zoals rechtzwaard, stok en het prachtige wapen: de waaier.

 

Tai Chi Chuan / TaiJiQuan is ontstaan in de Chinese krijgskunsten en word nu veelal beoefend voor vitaliteit en gezondheid. Maar nog steeds zijn vele Tai Chi bewegingen erg interessant en goed te gebruiken voor zelfverdediging en weerbaarheid. Echter moet dat wel beoefend worden om er beter in te worden en dat beoefenen van dat stukje is ook mogelijk bij Douwe Geluk.

 

Het Tai Chi is voor ouderen ook zeer geschikt om te beoefenen want alles kan ook zittend gedaan worden, soms zelfs liggend. Rustige bewegingen wisselen zich af met snelle en door zo ontspannen mogelijk de vorm te doorlopen kunt u op den duur de Chi gaan voelen. De Chi maakt u vitaler, geeft meer energie en helpt mensen soms bij het verzachten van Chronische pijnen.

 

Het Chi Kung is ook wat er beoefend wordt bij de Bron van Geluk, Silk Reeling, Baduanjin, Shi Ba Shi, Nei Qong, Wudang Qi Qong Wu Xin systeem en nog andere vormen van Chi Kung.

 

Over Sifu Douwe Geluk:

Douwe Geluk is jarenlang leerling geweest van sifu Fred Decramer (how chuen kungfu, kempo)  Chris Falnéé (tai chi, kungfu) , Max Tack (tai chi), Jos Reijnders (Ninjitsu) en vele anderen. 

 

Maar liefst twee keer werd Douwe Geluk Nederlands Kampioen binnen het Tai Chi Chuan in 2015 en 2017. Daarnaast is Douwe een personal coach, life coach en een personal trainer.

 

"Veruim je geest, open je geest, leeg je geest"

 

Tai Chi Apeldoorn Bron van Geluk.

Voor meer informatie: https://fuyuanapeldoorn.wixsite.com/tai-chi-apeldoorn


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Tai1Chi1Apeldoorn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.