Waarom is padel opeens zo populair?

Waarom is padel opeens zo populair?

Padel is een soort van tennissport die opeens is opgekomen en steeds meer populairder wordt onder jongeren maar ook onder ouderen. Wat is deze sport precies en waarom is het zo populair?Padel is bedacht enkele tientallen jaren geleden. De sport is bedacht als alternatief op tennis en heeft ook enige verschillen met tennis. Een groot verschil is de baan waarin je speelt. Bij een tennisbaan speel je open en kan de bal dus nergens tegen ketsen. Bij een padelbaan is dit anders. Hierbij is de baan omringd met muren waarnaar de bal tegen kan kaatsen. Het spel is dan niet altijd direct over maar er kunnen complicaties voorkomen. Wij zullen in dit artikel ook kort de regels benoemen zodat je op de hoogte bent en kunt mee praten over dit spel.

Padel is dus een soort van tennissport. Je hebt een padelracket waarmee je de bal kan slaan. De scores gelden hetzelfde als tennis dus dat hoef je niet te leren. Maar bij de opslag begint al de eerste verandering. Dit is namelijk dat je bij padel onderhands moet serveren. Bij normaal tennis mag je bovenhands serveren maar bij padel moet je onderhands serveren. Na de serving wordt het spel hervat. De bal moet eerst stuiteren voordat het de muur mag aanraken anders is diegene die de bal als laatste heeft aangeraakt de klos. Als de bal eerst stuitert op de grond en hierna tegen de muur is het geldig en kan vanuit een voorwaardse beweging de bal naar de tegenstander worden geslagen. Zo gaat het spel heen en voort en is de eerste die of in het net slaat of tegen de muur zonder stuiter de verliezer. Een prachtig spel met veel aandacht.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 educatievespeelgoed, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.