Golfhorloge, wel of niet?

Golfhorloge, wel of niet?

Er komen steeds meer handige gadgets bij voor op de golfbaan. Van laser afstandsmeters tot een golfhorloge, allemaal proberen je ze te helpen bij het lezen van de baan. Maar maken deze gadgets het golfen wel leuker en eerlijker? Uiteindelijk gaat het er om of je de bal ook goed kan raken, maar golfers met één van de golfgadgets lijken op het eerste gezicht toch een groot voordeel te hebben.Wat is een golfhorloge?

Het populairste golfgadget is het golfhorloge op dit moment. Ze zijn erg populair bij golfers die meer inzicht willen krijgen over het verloop van de baan. Maar wat kan je nou precies met een golfhorloge? Het is uiteraard afhankelijk van het model en merk golfhorloge, maar over het algemeen biedt een gofhorloge je navigatie op de golfbaan. Je kan precies de afstanden zien tot de hole en sommige horloges geven ook aan waar een bunker ligt. Van tevoren staan vrijwel alle golfbanen ter wereld al op het horloge, het enige wat je dus hoeft te doen is het horloge verbinden met GPS. Vanaf dat moment volgt het horloge al je verrichtingen en kan je na afloop dus ook zien hoe je hebt gespeeld. Je kan namelijk ook scores bijhouden op het horloge. Erg populair zijn de horloges van Garmin en de TomTom Golfer 2 van TomTom. Dit zijn de meest geavanceerde modellen op de markt. Bij de Garmin S6 kan je naast golfnavigatie ook een swinganalyse maken, zodat je na je training precies kan zien wat je verkeerd doet bij je golf swing. 

Heb je een groot voordeel met een golfhorloge?

Het golfhorloge zorgt er niet voor dat je beter gaat slaan tijdens het golfen. Het enige voordeel dat je hebt ten opzichte van je tegenstander is dat je beter afstanden kan inschatten en eerder op de hoogte bent van bunkers en andere obstakels op de baan. Uiteindelijk zal je echter zelf de bal goed moeten raken en moeten bepalen met welke club je slaat. Ook heb je weinig aan een golfhorloge als je op de green staat, toch een plek waar vaak veel extra slagen worden geteld. Conclusie is dus dat het zeker een klein voordeel oplevert, omdat je weet wat je te wachten staat, maar uiteindelijk draait het bij golf toch echt om hoe je een bal raakt en komt baaninzicht daarna pas.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Kenner, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.