Wist jij deze voordelen van buiten in de kou sporten al?

Wist jij deze voordelen van buiten in de kou sporten al?

Je komt thuis na een bootcamptraining, het is buiten koud en je komt terug in de warmte. Je hebt een blij en positief gevoel, want dat heb je toch maar even gedaan! Dat geldt voor iedereen, zo blijkt ook uit onderzoek: na een outdoor training voel je je blijer en positiever. Uit ditzelfde onderzoek van de Universiteit van Exeter (2011) blijkt ook nog eens dat je de geneigd bent om de workout sneller te herhalen.

Meer info: https://www.fitfamleeuwarden.nl/Je komt thuis na een bootcamptraining, het is buiten koud en je komt terug in de warmte. Je hebt een blij en positief gevoel, want dat heb je toch maar even gedaan! Dat geldt voor iedereen, zo blijkt ook uit onderzoek: na een outdoor training voel je je blijer en positiever. Uit ditzelfde onderzoek van de Universiteit van Exeter (2011) blijkt ook nog eens dat je de geneigd bent om de workout sneller te herhalen.

 

Daarbij is het zo dat als je je bevind in een bosrijke omgeving (zoals de Prinsentuin), je je immuunsysteem versterkt. Uit Japans onderzoek (2007) bleek dat je zogenaamde natural-killercellen (lymfocyten) met vijftig procent toenamen wanneer je in een groene omgeving bent. Deze cellen spelen een belangrijke rol in ons immuunsysteem. Onderzoekers vermoeden dat de bacteriën die worden uitgestoten door paddenstoelen en andere schimmels een positieve uitwerking hebben op ons als mens en onze gezondheid.

 

Dat is mooi meegenomen, maar alsnog voel ik soms wel eens een dipje of verkoudheid. Juist dan is het goed om buiten in de kou te gaan sporten. In een Koreaans onderzoek (2010) wordt gesuggereerd dat met geregeld sporten de kans op verkoudheid flink wordt verkleind. Daarnaast is ook nog eens gebleken dat regelmatig actief zijn in de koude buitenlucht een uitstekende remedie is tegen een zogenaamde winterdepressie. Onderzoekers hebben zelfs geconstateerd dat beweging tot vier keer beter kan werken dan de voorgeschreven antidepressiva. Dus wanneer die bootcamp in Zuiderburen op het rooster staat, dan toch maar even naar het randje van Leeuwarden om die extra beweging mee te pakken!

 

Daarbij is de frisse lucht ook nog eens goed voor je! Zeker als je al hele dagen binnen zit, kan het raadzaam zijn om aan buitensport te doen. Zo hebben je hersenen baat bij zuurstofrijke lucht om goed te functioneren, reinig je je longen met frisse lucht en werkt dit ook nog eens verlagend op je bloeddruk en hartslag. Dus of je nou de bootcamp in Leeuwarden centrum, Techum of Zuiderburen komt, naar buiten gaan is altijd een goed idee!

 

Nog geen lid? Doe een gratis proefles bootcamp op één van onze locaties:

Prinsentuin - Leeuwarden

Grasveld Maximaschool - Zuiderburen

Molkenkelder 4E (bij de kinderopvang) - Techum

 

Geen verplichtingen, je bent van harte welkom om gewoon een keer een training mee te doen. Schrijf je onderaan deze pagina in voor een proefles!

Meer info: https://www.fitfamleeuwarden.nl/


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 stefanvd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.