Alles wat je moet weten over regenkleding

Alles wat je moet weten over regenkleding

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je wilt net naar buiten toe maar het is keihard aan het regenen. Je hebt dan twee keuzes, je blijft binnen en wacht tot het voorbij is of je laat je nat regenen. Beide opties zijn eigenlijk niet wat je wilt. Wat je ook kan doen is regenkleding aan doen. Vele denken hier niet aan omdat het niet mooi staat. Tegenwoordig wordt hier veel meer aandacht aan besteed en loop je er goed bij. In deze blog leggen we alles uit over regenkleding en waar je op moet letten!Lange regenjassen

Het bekendste regenkleding stuk is de lange regenjas. De lange regenjas heeft als voordeel dat je dankzij de lengte niet genoodzaakt bent om ook een regenbroek te dragen. Vroeger moest niemand er aan denken maar hedendaags zijn ze helemaal in de mode. De lange regenjas wordt niet alleen meer gedragen wanneer het regent maar ook gewoon als onderdeel van een outfit. Ze zijn te kopen in verschillende kleuren en printjes waardoor er voor een ieder wat tussen zit.

Water- en winddichte regenkleding

Het klinkt gek als je regenkleding koopt dat het waterdicht moet zijn. Toch is dit niet vanzelf sprekend. De materialen waar regenkleding van is gemaakt verschillen. Hierdoor kan het voorkomen dat je alsnog nat wordt. Hoe geavanceerde de constructie en het gebruikte materiaal hoe beter. Ook de stiknaden zijn van degelijk belang. Hier komt vaak de meeste regen doorheen. Verstandig is om ook te kijken naar een winddichte winterjas. Daarbij moet wel in oogschouw genomen worden dat een winddichte jas niet per definitie ook waterdicht is.

Regenkleding moet ademend zijn

Het belangrijkste is dat je regenkleding ademend is. Als dit het geval is samen met de eerdere punten dan kan jou niks overkomen tijdens een stevige regenbui. Eigenschappen van deze kleding zijn zo dat de kleding water buiten houd maar tegelijkertijd wel transpiratievocht van binnenuit afvoert. Dit komt doordat de druppels water groter zijn dan transpiratievocht waardoor er geen regen naar binnen kan maar wel vocht naar buiten.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.