Fitvak B informatie

Fitvak B informatie

Het Fitvak B diploma is een in heel Europa officieel erkend diploma, level 4. De opleiding is te volgen door mensen die al in het bezit zijn van het diploma Fitvak A en ambities hebben om als personal trainer of erkend fitness instructeur aan de slag te gaan. Met het diploma Fitvak B gaan heel veel, zo niet alle, deuren voor je open binnen de fitnesswereld.Traject van zo’n vijf maanden
Om in het bezit te komen van het diploma Fitvak B moet je vijf maanden uittrekken. Binnen deze termijn krijg je zo’n acht lesdagen voorgeschoteld en uiteraard doe je aan het einde van de opleiding zowel een theorie- als een praktijkexamen. Bovendien moet je tijdens de opleiding een scriptie of een onderzoeksopdracht maken. Voor het maken hiervan kies je iemand uit die je een aantal weken intensief gaat begeleiden. Je baseert vervolgens je scriptie op dit begeleidingstraject.

Leer alles over biomechanica, voeding en doping
Uiteraard is Fitvak B een logisch vervolg op de opleiding Fitvak A.  Aan bod komen onder meer onderwerpen als leidinggeven, lesgeven, krachttraining, testen en meten en dien je een stage af te leggen. Ook wordt aandacht besteed aan trainingskunde en dan specifiek biomechanica, trainingsleer en inspanningsfysiologie. Ook sportgezondheidsleer komt uiteraard nadrukkelijk aan bod en dus leer je alles over zaken als blessurepreventie en behandeling en ook over doping en voeding.

Verdedig je scriptie voor de examencommissie
Fitvak B richt zich zeer specifiek op zaken die relevant zijn op de klant en alles wat daarmee te maken heeft. Eenmaal in het bezit van het diploma ben je prima in staat om een op een sporters, topsporters, mensen die herstellen van blessures en mensen met speciale klachten, ouderen en jongeren te begeleiden. De opleiding wordt overigens afgesloten met een mondeling examen. Tijdens dit examen dien je onder meer je gemaakte scriptie te verdedigen voor de examencommissie. Let wel; alleen als je het theorie-examen en de scriptie (inclusief de portfolio opdrachten) voldoende hebt gemaakt mag je dit mondelinge examen doen.

Consument eist steeds meer en sport bewust
Tijdens de opleiding wordt nadrukkelijk stilgestaan bij de manieren waarop jij je kennis en jouw enthousiasme over kunt dragen op de klant om zo de van te voren geformuleerde doelstelling ook daadwerkelijk waar te maken. Heb je na het mondelinge examen het diploma of certificaat in je bezit, dan ben je internationaal erkend en kun jij je gratis laten registreren in het registratiesysteem voor trainers, level 4. Best belangrijk, want in de maatschappij waarin steeds bewuster geleefd wordt eist de consument steeds meer kwaliteit en wordt steeds meer gekeken naar registraties, diploma’s en keurmerken.

Fitvak B kent een bijzonder hoog slagingspercentage
Ook als mensen besluiten te gaan sporten willen ze alleen het beste en willen ze bewust bezig zijn met het proces. Het feit dat steeds meer mensen kiezen voor bijvoorbeeld een personal trainer maakt de opleiding Fitvak B interessant. Interessant is zeker ook het slagingspercentage van deze opleiding, Die is namelijk erg hoog. Wie zich verder wil ontwikkelen in de fitnessbranche weet dus wat hem of haar te doen staat.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 rdj1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.