De belangrijkste kenmerken van een dartpijl

De belangrijkste kenmerken van een dartpijl

Als je een voetballer bent, is het niet mogelijk om te voetballen zonder een voetbal. Als je een zwemmer bent, is het niet mogelijk om te zwemmen zonder water. Als je een darter bent, is het niet mogelijk om te darten zonder de juiste dartpijlen. De dartpijlen zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van de sport darten.

Mocht je geïnteresseerd in de juiste dartpijlen zijn, helpen we je graag een handje op weg. Vervolgens kan je de juiste dartpijlen kopen. Let hierbij in ieder geval op de volgende kenmerken:Het gewicht

Het gewicht van een dartpijl kan behoorlijk verschillen. Sommige spelers zweren bij een pijl van bijvoorbeeld maar 20 gram, terwijl andere spelers juist een pijl van 40 gram nodig hebben. Dit is echter allemaal persoonsgebonden; bedenk dus voor jezelf of je graag een lichtere- of juist een zwaardere pijl in je hand hebt liggen.

Materiaal

Momenteel zijn er vele verschillende soorten dartpijlen op de markt. Dit verschil wordt met name veroorzaakt door het soort materiaal van de pijlen. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit brass darts, nickel silver darts, stainless steel darts of tungsten darts.

Alle soorten materialen hebben bepaalde kenmerken en een bijbehorend prijskaartje. Vergelijk de materialen goed met elkaar en laat het aansluiten op je behoeften/wensen.

Uiterlijk

Uiteraard speelt ook het uiterlijk van een dartpijl een rol. Als jij op televisie een dartpijl met een felgroene flight ziet, weet je tenslotte direct dat het om Michael van Gerwen gaat.

Stem daarom het uiterlijk van je dart af op jouw smaak. Het uiterlijk van jouw flights is bepalend voor je eigen uitstraling. Creëer daarom je eigen uitstraling met behulp van unieke en fraaie flights. 

Het moge duidelijk zijn dat meerdere facetten van belang zijn bij een dartpijl. Bepaal daarom goed waar jij behoefte aan hebt.

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.