Fan van pilates!

Fan van pilates!

Jaren geleden, nadat ik na mijn zwangerschap wilde gaan sporten, kwam ik in aanraking met pilates. Een vriendin van mij deed dit al jaren, was zo ongeveer tegelijkertijd zwanger geweest, en nam mij mee naar haar pilatesles.
Het was heerlijk! Niet alleen was het op de maandagochtend, om 10 uur, en was het dus ook echt een perfect begin van de week! Maar ook de les of training zelf.
Geen rood hoofd van de inspanning, en geen ademnood omdat je de conditie van een zwerfkei had…Jarenlang ging ik trouw op die maandagochtend naar pilates. Ik was daarbij niet op zoek naar sociale contacten, juist niet! Maar pilates doe je heerlijk op je eigen gymmatje en je hebt er voor de rest niemand bij nodig. Ja, een goede pilatesdocent, dat wel.

Balans in je lichaam
Tijdens een etentje van mijn werk kreeg ik een mooi compliment van een collega: wat zit jij netjes rechtop! En daar was ik me dus helemaal niet bewust van… Dit is echt een gevolg van pilates: het is ontzettend goed voor de balans in je lichaam en je core.

Pilates is tientallen jaren geleden ontwikkeld door Joseph Pilates (je gelooft niet niet…) als revalidatieprogramma voor soldaten die gewond terug kwamen uit de oorlog. Hij maakte de soldaten bewust van alle spieren in hun lichaam. En dat wordt ook toegepast in de lessen: als je op je zij ligt en je moet je been omhoog doen, dan gooi je je been niet omhoog, nee je spant de juiste spieren aan waardoor je been omhoog gaat. En dat is heel anders!

Andere sporten
Na diverse omzwervingen naar andere sporten (fitness, bootcamp, crossfit) ben ik nu weer actief bezig met pilates. Via een kanaal op YouTube. Gewoon lekker tijd op mijn eigen matje op het moment dat het mij goed uitkomt. Heerlijk!
Ik ben weer zo blij met de pilates, dat ik overweeg zelf pilatesdocent te worden. Er wordt op een aantal plekken in Nederland zo’n pilates opleiding gegeven. Qua kosten valt het wel mee eigenlijk, is goed te doen. Ik weet weliswaar dat je van het geven van pilates lessen niet rijk wordt, maar ik zou heel graag andere mensen ook op zo’n maandagochtend (bij wijze van spreken) hun week goed laten beginnen. Wie weet..!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.