Samen sporten

Samen sporten

Samen gaan sporten kan ontspannen zijn, maar ook de band met je kinderen verbeteren. Kinderen die altijd binnen zitten omdat je geen zin hebt om met hen buiten te spelen zullen sneller boos zijn op je, ze snappen je niet want zij willen alleen maar aandacht van jou.Samen sporten

Het is daarom belangrijk dat je samen gaat sporten en wat leuke dingen doet met je kinderen. Je zou samen kunnen gaan voetballen, met meiden kun je gaan fietsen of hardlopen. Er zijn zoveel sporten die voor jongens en meisjes geschikt zijn dat je ook met meerdere van je kinderen samen kunt gaan sporten. Maar er een leuk uitje van eens of twee keer in de week, lekker samen op de fiets, of wandelen of volleybal spelen, maak een eigen team en zorg er voor dat je elkaar lekker kunt vermaken. Even ontspannen en de energie in de sport steken, dan ben je daarna weer lekker fris en kun je samen weer tot rust komen. Praat lekker na over de sport en de energie is er weer even uit. Dit is ook goed voor de sfeer, een ontspannen sfeer zorgt namelijk voor meer liefde in de thuissituatie. Spanning is namelijk niet altijd prettig in een gezin.

Sporten is goed voor een heleboel dingen

Sport is verder heel goed voor je gezondheid, gestel maar ook hoe het tussen je oren werkt. Het is bewezen dat mensen die veel sporten veel minder vaak ziek zijn. Verder is het zo dat mensen die sporten dingen beter kunnen relativeren.

Bij het sporten zijn lichaam en geest veel meer in balans waardoor het leven prettiger aanvoelt.

Sport kan ook verslavend zijn, tijdens het sporten word er een soort gelukstofje aangemaakt in je hersenen die bij het sporten vrij komt. Dit geluksstofje zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit maar kan ook iets zijn wat je constant wil na gaan jagen.

Zoals bij alles in het leven, alles is leuk zolang het maar in balans is!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.