Verschillende sporten

Verschillende sporten

Sporten is natuurlijk heel erg belangrijk voor je lichaam. Het houd je gezond, niet alleen lichaamelijk maar ook geestelijk. Je kunt er dus een hele hoop voordelen uit halen. Hoe weet je nou welke sport bij jou past? Je wilt namelijk wel graag een leuke sport gaan doen. Misschien samen, maar anders alleen. Voetbal

Voetbal is een echte teamsport. Wanneer je er echt van houd om samen met een team te spelen, is voetbal zeker een goede sport voor jou/ Voetbal is een goede sport om je conditie te trainen en je leert een hele hoop verschillende technieken. Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat je je enkels veel gebruikt. Mensen met zwakke enkels kunnen dan ook beter een andere sport spelen dan voetbal. Er kunnen namelijk een hele hoop complicaties opduiken wanneer je gaat voetballen wanneer je zwakke enkels hebt. Je kunt altijd je na laten kijken door een fysiotherapeut. 

Zwemmen

Zwemmen is een sport wat je alleen kan doen, maar ook samen. Zwemmen is zeker een goede sport voor je hele lichaam. Verder kun je ook met zwakke enkels goed zwemmen. Voor zwemmen zijn een hele hoop opties. Je kunt bijvoorbeeld gaan wedstrijd zwemmen, maar je kunt er ook voor kiezen om waterpolo te gaan doen. 

Wanneer je graag alleen sport of samen sport kun je in beide gevallen zwemmen. Zwemmen is zeker weten heel erg gezond en je kunt er ook echt veel verschillende dingen doen. Het is wel belangrijk dat je meerdere zwemdiploma's hebt als je echt verder wil met deze sport.

Tennis

Tennis is ook een hele andere sport dan zwemmen of voetbal. Tennis doe je alleen en tegen een tegenstander. Er zijn een hoop regels waar je je aan moet houden, maar ze zijn allemaal vrij logisch. Verder is tennis een sport waar je veel kracht in je armen moet hebben. Je oog hand coördinatie word ook heel erg goed als je tennis gaat spelen.

Het is wel erg belangrijk om een goed tennisracket te hebben voor als je tennis wilt gaan spelen. Tennisrackets zijn niet al te goedkoop, maar als je de verkeerde hebt is dit ook niet fijn voor jezelf.

Hardlopen

Hardlopen is een sport waarvoor je niet bij een verenig hoeft te zitten. Je kunt het eigenlijk overal doen en je doet het vaak alleen. Er zijn ook zeker mensen die het met andere mensen samen doen. Dit kan ook heel erg gezellig zijn en zo bouw je samen je conditie verderop.

Voor hardlopen heb je wel goede hardloopschoenen nodig. Wanneer je niet de juiste schoenen hebt, kun je erg veel last van je voeten gaan krijgen. Je gaat dan op een verkeerde manier lopen. Je kunt altijd advies vragen in de schoenenwinkel. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.