Is sporten goed voor je?

Is sporten goed voor je?

Er zijn een hele hoop sporten te vinden. Je kunt gaan voetballen, maar je kunt ook gaan zwemmen. Deze keuze ligt helemaal aan jou zelf. De overheid wil graag iedereen aan het sporten hebben, want dit zal gezond zijn volgens hun. Is het echt goed voor je om te sporten? Is sporten goed ja of nee?

Heel kort en krachtig gezegd, ja sporten is goed voor je. Sporten zorgt er voor dat je lichamelijk en mentaal fit blijft. Je kunt dan minder snel bepaalde ziektes krijgen. Het is dus goed om te blijven sporten. Maakt niet uit hoe oud je bent.

Het is dan weer niet goed om elke dag heel heftig te gaan sporten. Dat is helemaal niet goed voor je. Je moet je spieren ook de kans geven om te verwerken wat jij gedaan hebt. Zo bouw je je spieren op. Het is daarom verstandig om 3 keer per week te sporten. Wanneer jij wel elke dag wilt sporten is het verstandig om per spiergroep te sporten. Je traint dan niet dezelfde spieren iedere dag. De ene dag doe je je benen en de andere dag doe je je armen. Deze keuze is aan je zelf. 

Waarom helpt sporten mij mentaal?

Sporten is iets wat je fysiek doet, maar je moet mentaal sterk genoeg zijn om steeds een stapje verder te komen. Mensen die depressief zijn kunnen ook veel uit sporten halen. Wanneer je sport ontspan je door de inspanning. Je kunt dus een hele hoop stress laten weg varen alleen maar door te gaan sporten. 

Verder als je veel sport zul je ook meer zelfvertrouwen krijgen. Je ziet zelf hoeveel je eigenlijk kan en wat je allemaal kan berijken. Het is dan een hele boost wanneer je je zelf ziet veranderen. Je weet namelijk niet altijd wat je zelf kan. Veel mensen zeggen dat ze iets niet kunnen, zonder het daadwerkelijk geprobeerd te hebben. Heel veel dingen kunnen we wel, maar wij zijn bang om te falen. 

Sociale vaardigheden

Op het moment dat jij voor een sport kies kan dit een team sport zijn, maar je kunt ook gewoon graag naar de sport school willen. In beide het sporten en ze hebben allemaal een ander verhaal. Zo'n verhaal kan jou weer een boost geven om toch weer verder te gaan. Je helpt elkaar er boven op en je leer van elkaar. Je leert dus ook van elkaars fouten.

Je kunt je ook aanmelden bij een social media groep. Op die manier hoor je ook andere verhalen en daar kun je ook weer motivatie uit halen. Je leert elkaar kennen en je komt ook te weten welke dingen je niet moet doen. Dat is ook niet al te onbelangrijk. 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Jzuidema, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.