Is er een verschil tussen tafeltennis ballen en pingpong ballen?

Is er een verschil tussen tafeltennis ballen en pingpong ballen?

Je hebt pingpong ballen en tafeltennis ballen, toch? Ja en nee.

In Nederland gebruiken we deze termen door elkaar. De ene keer hebben we het over pingpong ballen en de andere keer over tafeltennis ballen. Vaak wordt er hetzelfde bedoeld, maar soms ook niet.Als iemand het over pingpongballen heeft, dan worden er vaak de recreatieve tafeltennisballen bedoeld. Dit zijn de ballen die worden gebruikt op de camping, in de sportkantine of op kantoor. Pingpongen heeft meer iets voor de lol. Mensen die beroepsmatig met tafeltennis bezig zijn, hebben het zelden over pingpong. Als zij het over deze kleine balletjes hebben, dan wordt er gepraat over tafeltennisballen. 

Pingpongballen worden trouwens ook niet alleen maar gebruikt om te pingpongen. Ze doen ook goed dienst om een bad te vullen, het geslacht van een baby bekend te maken. En dit is weer mogelijk omdat er meer kleuren ballen beschikbaar zijn dan alleen het geijkte wit en inmiddels ook ingeburgerde oranje. Zo zijn er roze en blauwe balletjes, maar ook groene, gele, zwarte en rode ballen.

Omdat pingpong op kantoor nog steeds in populariteit toeneemt, vinden bedrijven het wel leuk om een eigen logo op een pingpongballetje te hebben. En dat kan. Er zijn bedrijven die een logo op een balletje kunnen drukken. En ook hiervoor geldt. Echt niet alleen op een wit balletje kan een logo worden gezet. Als de gemeente Den Haag bijvoorbeeld balletjes zou willen hebben met het logo, dan kunnen ze kiezen voor een gele bal en een groene opdruk. 

Is er nog meer? Ja, want er zijn dus ook nog meer professionele ballen. De. volgens sommige, echte tafeltennisballen. Deze zijn verkrijgbaar in 1,2 of 3 ster. Deze worden gebruikt voor trainingen en wedstrijden. En deze zijn alleen verkrijgbaar in wit en oranje.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 StephanK, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.