5 tips voor een voordelige wintersport

5 tips voor een voordelige wintersport

Een skibril, een skihelm, een snowboard en een skipas… Als je geld wilt uitgeven moet je gaan wintersporten, toch? Dit is toch zeker niet het geval!

Op wintersport gaan kost natuurlijk geld, maar door slimme keuzes te maken bespaar je een hoop geld! In dit artikel lees je de 5 tips voor een voordelige wintersport.Tip 1: kies een goedkope wintersportland

Ten eerste is het aan te raden om een betaalbare wintersportbestemming te kiezen. In eerste instantie denk je wellicht aan Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië, maar ook in landen als Tsjechië en Polen kan je leuk skiën.

Het is aan te raden om juist op dit moment te boeken. Op dit moment zijn de prijzen laag en de verwachting is dat deze alsmaar gaan stijgen.

Tip 2: investeer in je skikleding

Ten tweede is het verstandig om te investeren in je skikleding. Dit is wat tegenstrijdig, maar op sommige skikleding, zoals een skihelm en skibril, kan je beter niet bezuinigen. 

Let bij het kopen van een skibril op het frame, de gradatie van de skibril en de verwisselbare lenzen.hel Vergelijk skibrillen van diverse webshop als Sinner, Bever en Skiwebshop om de beste skibril te vinden die bij je wensen past. 

Controleer bij het bestellen van een skihelm op de veiligheidscertificering. Op de helm moet ‘CE 1077’ staan, zodat je verzekerd bent van een stevige helm. Neem voor het bestellen van een skihelm altijd een skibril meer. Anders kan het in combinatie met de skibril behoorlijk knellen!

Tip 3: een skipas die bij je past

Verder is het aan te raden om een skipas te kiezen die bij je past. Kijk daarom eerst of er aanbiedingen zijn, voordat je een skipas bestelt. Voordat je je bestemming geboekt hebt is het verstandig om te kijken hoe duur de skipas kost. 

Vaak zijn skipassen goedkoper als je voor een langere periode boekt. Ook krijg je in sommige gevallen korting als je je pas online bestelt. 

Tip 4: neem je eigen maaltijden mee

Je wintersportvakantie wordt een stuk duurder als je je veel eten bij de pistes haalt. Zeker in wintersportoorden als Zwitserland en Oostenrijk scheelt het enorm als je zelf je eigen lunch maakt. 

Het is dan ook aan te raden om de boodschappen thuis al te doen. Neem bijvoorbeeld pasta, aardappelen en croissantjes mee en je zult zien dat je zelf ook lekkere dingen kan klaarmaken!

Tip 5: timing is everything

 

Tot slot is het moment waarop je gaat van groot belang voor de prijs. Ga het liefst zo vroeg óf zo laat mogelijk. Zo is het aan te raden om buiten de schoolvakanties om te wintersporten. Zeker aan het einde van het winterseizoen maak je nog leuke feestje mee!

Een goede aankoop

Een goede aankoop is meestal een slimme aankoop. Bedenk dus goed van tevoren hoe je de beste aankoop doet.

Het belangrijkste is natuurlijk dat je wintersportvakantie een onvergetelijke tijd wordt. Een fijne (en goedkope) vakantie toegewenst!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Martijn25, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.