Wat valt er te zien in de stad Gdansk in Polen?

Wat valt er te zien in de stad Gdansk in Polen?

Gdansk is een van de meest toeristische steden in Polen en ideaal om een paar dagen naar toe te gaan. Het is makkelijk te bereiken vanuit Nederland en heeft meer dan genoeg te doen, waaronder historische gebouwen en leuke evenementen. Wat kun je allemaal doen in Gdansk en wat zijn de attracties die je kunt bezoeken?Hoe is Gdansk ontstaan?

Gdansk bestaat al meer dan 1.000 jaar. De stad is ontstaan omdat het een handige positie heeft ten opzichte van handelsroute. De stad ligt aan de Oostzee en aan de rivier de Weichsel. Door deze handige handelspositie heeft het een invloed gehad van verschillende culturen en geloven, iets wat je duidelijk kunt zien wanneer je door de stad loopt. Gdansk is ook meerdere malen bezet door onder andere Rusland en Duitsland. Na de laatste oorlog heeft Polen zijn best gedaan om de stad weer te herbouwen, waardoor het nu een van de meest toeristische steden is geworden.

Wat kun je allemaal zien in Gdansk?

Gdansk is een mooie stad om te bezichtigen en heeft meerdere bestemmingen die zeker de moeite waard zijn om te zien. Een top bestemming is de Neptunus Fontijn die je kunt vinden aan de Dlugi Targ. Het is een van de oudste monumenten van de stad en is gebouwd begin de 17de eeuw door Peter Husen.

Wanneer je meer op zoek bent naar een markt kun je het beste de St. Dominic’s fair bezoeken. Dit is een mengeling van een festival, jaarmarkt en kermis en vindt plaatst in de laatste drie weken van juli. Het is een markt waar allerlei producten worden verkocht, maar ook waar allerlei evenementen plaats vinden als parades, theater, sportwedstrijden en meer. Elk jaar bezoeken meer dan 5 miljoen mensen Gdansk om dit te bewonderen.

St. Mariakerk is een van de grootste gebouwen ter wereld gemaakt van bakstenen. Zowel de binnen- als buitenkant zijn zeker de moeite waard om te bezichtigen. Ook het uitzicht is de moeite waard, maar je moet hiervoor wel meer dan 400 traptreden beklimmen.

Een ander evenement welke waard is om te bezoeken is het Shakespeare festival welke plaatsvindt in de laatste week van juli. Tijdens dit festival zijn er meerdere optredens maar ook workshops waar je aan kunt deelneme.

Hoe kom je vanuit Nederland in Gdansk?

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk naar Gdansk afreizen. Er zijn meerdere mogelijkheden om te doen. De stad is prima te bereiken met de auto, maar met de vliegtuig is wel de meest gemakkelijke manier om er te komen. Met ongeveer twee uur vliegen ben je al in de stad en je kunt vanaf zowel Amsterdam maar ook vanaf Groningen vliegen. Wanneer je met de auto gaat moet je toch zeker rekening houden met een afstand van 1.100 kilometer. Je kunt ook met trein naar Gdansk, maar dan moet je rekening houden met ongeveer een reistijd van 18 uur.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 jconline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.