Amsterdamse hoogtepunten

Amsterdamse hoogtepunten

Amsterdam is een prachtige stad. Niet alleen de Amsterdammers vinden dat, maar ook de meeste mensen die ooit in hun leven in deze stad zijn geweest. Op het nu voor een stedentrip Amsterdam is geweest of wanneer je hier een paar dagen voor je werk moest zijn, maar de stad heeft iets bijzonders dat je nooit meer zal loslaten.Musea
Hoe klein Amsterdam ook is ten opzichte van andere steden in de wereld, een aantal topmusea heeft de stad zeker wel! Het Van Gogh, Rijksmuseum, Stedelijk Museum en tegenwoordig ook het Moco Museum trekken jaarlijks vele miljoenen toeristen. Vergeet ook zeker niet het Anne Frankhuis en het Rembrandthuis in dit rijtje met musea. Vrijwel iedere toerist zal zeker een bezoekje brengen aan één of meer van deze musea. De meest beroemde werken ter wereld hangen hier.

Kleinschalig
Het leuke van Amsterdam is dat het allemaal niet zo heel erg massaal is. Het zou niet nodig zijn om tijdens je bezoek aan de stad gebruik te maken van het openbaar vervoer. Als je alles wat je wilt zien in het centrum op de juiste manier gaat plannen dan is het prima te voet te doen. Van het Centraal Station naar het Vondelpark of Museumplein is hemelsbreed slechts een paar kilometer wandelen. Tijdens het wandelen leer je het echte Amsterdam kennen, veel beter dan wanneer je met het openbaar vervoer zult reizen.

Artis
Wist je dat Artis één van de oudste dierentuinen ter wereld is? De dierentuin is tegen het centrum van de stad gelegen en kent een groot aantal verschillende dieren. Waar Artis vroeger veel kleine hokken had waar de dieren maar weinig ruimte hadden is dat tegenwoordig helemaal anders. De dierentuin is veel moderner geworden en het aantal soorten dieren daardoor wat afgenomen. Het positieve is dat de dieren die er nu zitten prachtige verblijven hebben en een veel beter leven. Gelukkig zie je aan veel onderdelen dat het nog steeds een zeer oude dierentuin heeft. Een stukje charme dat nooit verloren zal gaan!

Rondvaart
Geen dagje Amsterdam zonder een tochtje met de rondvaartboot te zijn gegaan. Op diverse plekken in de stad vind je plekken waar je een tochtje met de rondvaartboot kunt maken. De meest voor de hand liggende plek is bij het Centraal Station, hier zijn diverse rederijen. Het ontdekken van de stad vanaf het water geeft een heel ander beeld dan vanaf de straat. De audioguides of gidsen vertellen je het verhaal van de stad. De bijzondere grachten en bruggen die je tegenkomt hebben allemaal een eigen verhaal.

Een dagje Amsterdam
Wij zijn van mening dat Amsterdam zich bij uitstek leent om af en toe eens een dagje naartoe te gaan. Het hoeft niet allemaal in een weekend gedaan te zijn. Het is leuk om op een later moment nog een dagje te gaan en andere dingen te doen en bekijken.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Sander1980, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.