Droomvakantie: Okinawa

Droomvakantie: Okinawa

Azië is voor Nederlanders met vakantieplannen aan populariteit aan het winnen. Was het vroeger slechts een enkeling die het plan opvatte om twee tot drie weken in Azië door te brengen, nu zie je steeds meer dat mensen een verre reis gaan maken. De Spaanse kust wordt langzamerhand ingeruild voor een vakantie met aandacht voor cultuur, geschiedenis en verrassend lekkere maaltijden die je bij de Chinees op de hoek niet kunt krijgen. Een van de Aziatische regio’s die sterk in opkomst is, is het eiland Okinawa, of liever gezegd eilanden. Het is een relatief klein gebied met een subtropisch klimaat, waardoor het gedurende het gehele jaar geschikt is voor een droomvakantie. Okinawa is daarnaast goed bereikbaar per vliegtuig en het biedt een groot scala aan bezienswaardigheden die een vakantie tot een unieke belevenis maken.Goedkoop naar Okinawa vanaf Tokyo

Okinawa bereiken is snel en goedkoop. Voor amper 60 euro vlieg je vanuit Tokyo en Fukuoka enorm comfortabel naar Okinawa. Vergis je trouwens niet, Okinawa is verre van Japans. Vergelijk het met Haïti, dat is Amerikaans maar eigen ook helemaal niet. Zo ook met Okinawa. Het is een andere cultuur, een ander soort Japanner, gewoon net niet Japans. Overnachten kan uiteraard in een van de vele hotels die volledig zijn ingespeeld op de vele toeristen. Wil je toch een bijzondere overnachting, kies dan voor een shuttle hotel. Het is een unieke ervaring, je komt ze namelijk alleen in Japan tegen. Dat is slapen in een capsule van zo’n drie vierkante meter. Krap maar comfortabel. De douche en badkamer deel je met andere gasten en ze zijn altijd super clean. Japanners zijn extreem gesteld op hygiëne, houd daar dus rekening mee. Ben je eenmaal gesetteld dan kan het avontuur beginnen. Hou je van zwemmen, snorkelen en duiken dan kan jouw vakantie niet meer stuk. Vergeet in ieder geval niet om een bezoek te brengen aan de hoofdstad, Naha. Hier vind je alles wat je als toerist kunt waarderen. Van winkels vol met souvenirs tot gezellige bars en tip top restaurants.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 lizzmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.