Vakantie in Israël

Vakantie in Israël

Bij Israël denkt niet iedereen direct aan een vakantiebestemming, maar het is wel degelijk een prachtig land om eens te bezoeken. Vooral wanneer je van veel historie houdt is het een echte aanrader om hier eens naartoe te gaan. Wat kun je verwachten in Israël?Over Israël

Israël is een Aziatisch land dat grenst aan Syrië, Egypte, Libanon en Jordanië. Ook kun je naar de kust van rode Zee of de Middellandse Zee. Het bijzondere aan Israël is dat dit het enige land ter wereld is waar de populatie merendeels Joods is.

Bijzondere steden

Israël heeft meerdere bijzondere steden. De bekendste is waarschijnlijk wel Jeruzalem. Om religieuze redenen reizen veel Joden en Christenen naar deze stad. En daarnaast komen er ook ieder jaar ruim honderdduizend toeristen naar de stad. Een andere stad die absoluut de moeite waard is, is Tel Aviv. Ook hier is religie zeer belangrijk en je kunt er dan ook verschillende kerken en synagogen bekijken. Behalve religie kun je in Tel Aviv tevens merken dat sport zeer belangrijk is. Ga bijvoorbeeld eens naar een lokale sportwedstrijd. Minder bekend is de stad Bet Shean. Dit is één van de oudste steden ter wereld. De gehele stad is bijna één grote opgraving en je valt hier van de ene verbazing in de andere. Er zijn talloze historische prachtige bezienswaardigheden.

De natuur van Israël

Israël is een echte must voor de natuurliefhebbers. Zo kun je naar de Negevwoestijn, een bijzondere woestijn waar je niet alleen zand ziet, maar ook veel rotsformaties. Nog meer rotsen en gesteentes kun je tegenkomen in Timna Valley. Deze vallei is een waar paradijs om te bezoeken. Als laatste kun je naar de berg Hermonberg. Deze ligt op de grens van Israël en Syrië en is met ruim 2400 meter de hoogste berg van het land.

Waar moet je op letten als je op vakantie naar Israël wilt?

Wanneer je op vakantie naar Israël wilt gaan, zijn er enkele zaken waar je even goed op moet letten. Het belangrijkste is dat je geen visum nodig hebt als je bezoek korter is dan drie maanden. Wel moet je een geldig paspoort hebben en deze moet ook nog geldig zijn tot zo’n zes maanden na terugkomst. Verder is religie in het land erg belangrijk en hier dien je als toerist wel rekening mee te moeten houden.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Globetrotter, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.