Ultiem genieten op de Malediven

Ultiem genieten op de Malediven

De Malediven – een waar paradijs voor duikers en snorkelaars

De Malediven is een eilandengroep in Azië die vooral bekend staat om de prachtige onderwaterwereld. De eilanden liggen namelijk bij meerdere koraalriffen. Hierdoor is het een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. Wat kun je verwachten als je gaat duiken of snorkelen in de Malediven?Onderwaterwereld van de Malediven

Denk jij bij de Malediven meteen aan de witte stranden en mooie temperaturen? Zonde want het mooiste van deze eilandengroep bevindt zich onder water. Rond de eilanden vind je namelijk prachtige koraalriffen. Perfect om te gaan duiken! In het droge seizoen kun je soms tot wel vijftig meter kijken. In het regenseizoen heb je de kans om walvishaaien en mantra’s te zien. Verder kun je bijvoorbeeld de Koraalvlinder, lipvissen en de papegaaivissen zien. Als je geluk hebt kom je tevens dolfijnen of zeeschildpadden tegen. In totaal leven er ook meer zeker veertien soorten haaien in het gebied.

Duiken

Om te kunnen duiken heb je een certificaat nodig, maar er zijn in de Malediven ook veel mogelijkheden om duikles te krijgen. Duiken kan vanaf een boot, maar ook vanaf één van de vele duikcentra. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Snorkelen in de Malediven

Ook voor snorkelen is de Malediven een geweldige locatie. Om te snorkelen hoef je geen certificaat te hebben en je hoeft niet eens een geweldige zwemmer te zijn. Wel kun je doorgaans net wat minder zien dan bij het duiken, omdat je minder diep kunt gaan. Toch is er nog steeds heel veel te zien. Ook voor snorkelliefhebbers kun je een tocht maken of een boot, of gaan snorkelen vanaf een duikcentrum.

Waar je op moet letten

Er zijn verder nog een aantal zaken waar je op moet letten als je gaat duiken of snorkelen in de Malediven. Zo is het niet de bedoeling om koraal aan te raken. Dit kan ervoor zorgen dat het koraal afsterft, door de bacteriën die op ons lijf zitten. Ook mag je absoluut geen koraal kopen. Pas ook op met schildpadschilden, zeesterren en bepaalde schelpen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Globetrotter, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.