Citytrip naar Rome

Citytrip naar Rome

Ga jij binnenkort een citytrip Rome boeken ? Prima keuze, deze stad is namelijk meer dan geschikt voor een ontspannen en inspirerende citytrip. Maak een tour door de stad, ontdek de bekende kunstwerken van verschillende bekende kunstenaars, zoals Michelangelo. Neem plaats in het stadion waar in de verre geschiedenis nog bloederige gladiator gevechten werden georganiseerd. Ontdek het echte Rome, ontdek de 'Eeuwige Stad'.
 Op bezoek bij de Paus in Vaticaanstad

Maak een uitstapje naar Vaticaanstad, het woonadres van niemand minder dan de Paus Franciscus. Bekijk de Sint Pieter Basiliek en breng een bezoek aan de Sixtijnse Kapel. Let op, ga jij naar de basiliek? Dan moet er even aan enkele dingen gedacht worden, zoals het feit dat de benen en de schouders bedekt moeten zijn.( zowel mannen als vrouwen)

Wist jij dat de Sixtijnse Kapel de plek is waar de nieuwe paus wordt uitverkozen? Het is beslist een unieke ervaring om hier eens te zijn geweest. In de kapel hangen ook enkele fresco's van Michelangelo. Om deze kapel te bezoeken, dient er een kaartje gekocht te worden.
Kunstliefhebbers kunnen het terecht bij het beroemde 'Villa Borghese'. In dit rustgevende park zijn verschillende musea te vinden, het gaat om musea met kunst uit de Renaissance. Het is slim om ver van te voren kaartjes aan te schaffen, deze zijn ook online verkrijgbaar.

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is wereldwijd populair en dat is natuurlijk logisch. Het Italiaanse eten en drinken is gewoonweg heerlijk. Bestel een enorme pizza, een heerlijke pasta en als afsluiter een lekker kopje espresso. Ben jij meer van de drank? Bestel dan een koud glaasje limoncello en blijf genieten van je citytrip Rome.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Globetrotter, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.