Vakantie in Noord-Holland

Vakantie in Noord-Holland

 

Vakantie aan zee in Noord-Holland

Een vakantie in eigen land komt steeds vaker voor. Dan met name een vakantie in het kustgebied van Noord Holland. Denk hierbij aan dorpjes zoals Groote Keeten, Callantsoog, Julianadorp en Sint Maartenszee. Kijk hier voor een overzicht vakantiehuisjes in Noord Holland

 

 

 

  

De Noordhollandse kustlijn is beroemd voor zijn vakanties aan zee vol met rust en mooie natuur. Je kunt hier heerlijke fietstochten en wandeltochten maken in de mooie duinen en de prachtige bosgebieden. Ook zijn hier tal van leuke dorpjes en steden voor een dagje uit. Denk hierbij aan Alkmaar, Schagen en Den Helder. Vanuit Den Helder kun je de veerboot naar het Waddeneiland Texel pakken. Op Texel is het welbekende Ecomare een van de meest populaire uitstapjes. Hier kun je namelijk zeehonden bekijken. Leuk voor kinderen!  

 

Alle vakantiewoningen aan zee liggen ideaal gelegen op loopafstand van het strand. Een vakantie in Noord Holland staat garant voor een vakantie vol rust, maar ook gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan de authentieke dorpjes waar je ’s avonds kunt uiteten of een van de gezellige strandtenten. In elk seizoen is er iets moois te beleven aan de kust. Je kunt er dan lekker uitwaaien in de winter, of lekker zonnen in de zomer.

Een van de best bezochte en populaire dorpjes is Bergen. Dit ligt op een kleine 10 minuten met de auto van Alkmaar. Het idylische kunstenaarsdorpje Bergen. Leuke bezienswaardigheden hier zijn de Ruinekerk, het Bergerbos, en de bioscoop Cineberge.

Geniet zelf van een vakantie aan zee en laat je verrassen door de mooie natuur!  


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 Veronica001, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.