De Verboden Stad

De Verboden Stad

De Verboden Stad mag je zeker niet overslaan tijdens jouw rondreis door China. Deze plek in Beijing mocht voor 500 jaar lang absoluut niet betreden worden door gewone burgers. Vandaag de dag is dit gigantische paleizencomplex echter allang geen verboden terrein meer, ook niet voor jou! Geschiedenis

Lang geleden, in de 15de eeuw, werd deze stad gebouwd midden in de hoofdstad Beijing (China), onder leiding van keizer Yongle. De bouw heeft wel 14 jaar geduurd. Dit is niet zo gek, want het is het allergrootste paleizencomplex van de wereld. De stad werd symmetrisch gebouwd en kreeg wel 999 gebouwen, met in totaal 9999 kamers. Daarnaast worden de prachtige paleizen, tempels, pleinen en paviljoenen omringd door paleismuren van wel 3,5 kilometer lang. Vanuit deze stad bestuurden de Chinese keizers hun rijk. Het paleizencomplex was vooral gebouwd om te imponeren en de macht van de keizer te laten zien. Alleen ambtenaren, bewakers, dienaren en edelen mochten dit gebied betreden. Voor de rest van het volk was dit strikt verboden. In de volksmond werd de Verboden Stad ‘Gugong’ genoemd. Pas in 1911, toen China werd uitgeroepen tot republiek, viel de functie van de Verboden Stad als keizerlijk paleis weg.

Bezienswaardigheid

Sinds 1925 is het paleizencomplex een museum. Je kan een tocht doen door deze historische stad en de bijzondere Chinese architectuur bewonderen. Daarnaast zijn er vele bezienswaardigheden te ontdekken, zoals de Poort van de Hemelse Vrede, de Keizerlijke tuin, de Hal van Opperste Vrede en de Palace of Tranquil Longevity. Ook zijn er nog vele tentoonstellingen en een kunstcollectie te bewonderen. Voor toegang tot de Verboden Stad betaal je in het laagseizoen 40 CNY en in het hoogseizoen 60 CNY. Dit is slechts €5,- en €7,50. Het is dus maar een kleine prijs die je moet betalen om de pracht en praal van dit Chinese erfgoed te zien. Sinds 1987 staat de Verboden Stad ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een echte must-see voor reisliefhebbers dus!


 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 NicoDeVries, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.