Waarom een Nijlcruise echt legendarisch is!

Waarom een Nijlcruise echt legendarisch is!

Als je een vakantie Egypte boekt en kiest voor een Nijlcruise, ga je gegarandeerd een legendarische reis maken vol cultuur en historie. Dit alles omringd door een extreem bijzondere ervaring op een schip en, als je het goed plant, onder de warme zon. Een paar redenen waarom een Nijlcruise echt extreem bijzonder is!Een Nijlcruise begint meestal in Cairo of in Luxor (Of some in Aswan). Als je in Cairo begint, duurt de cruise iets langer omdat het schip tegen de stroming in vaart. Meestal kun je een cruise in een dag of 6 tot 8 afleggen en bezoek je elke dag een nieuwe plek. Ideaal zijn de cruises in combinatie met een stedentrip Cairo of een weekje luiheid in de zon aan de kust van de Rode Zee.

De Piramides van Gizeh

In Cairo vindt je misschien wel de beroemdste bouwwerken uit de geschiedenis, die bij praktisch iedereen bekend zijn: Het Piramidencomplex van Giza, waar overigens ook de Sfinx te vinden is, is de absolute toeristentrekker van Cairo. En dat is niet zonder reden: Al duizenden jaren geleden werden deze enorme en geheimzinnige bouwwerken neergezet, zonder hulp van modern gereedschap, wauw!

Spot de croco's

De Nijl is de plek waar een van de gevaarlijkste dieren van Afrika te vinden is. We hebben het niet over het Nijlpaard (die niet meer in Egypte te vinden is), maar over de Nijlkrokodil. Een onvoorspelbare en extreem agressieve krokodil die zonder al teveel moeite je lichaam aan stukken scheurt. Vanaf jouw schip kun je ze vaak spotten langs de oevers. Met een beetje geluk (of pech) zie je zelfs een actiemove waarbij de krokodil in 1 hap een vogel verscheurd.

De prachtige oudheid in Luxor

Luxor is waar in het oude Egypte de hoofdstad te vinden was. Rondom deze stad zijn dan ook honderden plekken te vinden waar je de tempels niet meer kunt tellen. Het dal van de Koningen, de Tempels van Luxor, het complex van Karnak.... De verhalen van deze bijzondere plekken zijn geweldig en brengen je, met wat fantasie, terug in het verleden, wat je Nijlcruise nóg bijzonderder maakt!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 NicoDeVries, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.