Gran Canaria - Eeuwige lente

Gran Canaria - Eeuwige lente

Op de een of andere manier wil het artikel hier niet echt passen, want anders schrijf ik altijd over metropolen waar ik naartoe ben gereisd. Maar ik heb het gevoel dat ik iets te zeggen heb over de reisbestemming Gran CanariaOp de een of andere manier wil het artikel hier niet echt passen, want anders schrijf ik altijd over metropolen waar ik naartoe ben gereisd. Maar ik heb het gevoel dat ik iets te zeggen heb over de reisbestemming Gran Canaria - meer bepaald het zuiden (Maspalomas, Playa del Ingles). Een reiswaarschuwing dat ik een relatief groot aantal "overwinterende" Duitse gepensioneerden zou ontmoeten waarmee ik rekening had gehouden en die ik had geaccepteerd. Een trip kan averechts werken.

Eind oktober was ik op vakantie en wilde ik een paar dagen in het warme doorbrengen. Dit is precies waar de uitdagingen beginnen: waar je heen moet als je 5-6 dagen geen 8 of 10 uur in het vliegtuig wilt doorbrengen. Uiteindelijk blijven de Canarische Eilanden. Ik koos voor Playa del Ingles. Allereerst - het hotel dat ik heb geboekt - Eugenia Victoria - was geweldig.

Geweldige kamers, geweldig personeel, veel aardige mensen van mijn leeftijd en - eigenlijk - een geweldige locatie. Maar waarom eigenlijk? Het hotel was 10 minuten van het strand, 10 minuten van het grootste winkel- en uitgaanscentrum Yumbo, 10 minuten van de CC Kasbah en 5 minuten van de CC Cita. Ideale omstandigheden. Maar daar gebeurt daar in oktober weinig. Ik dacht het eerst. Maar nadat ik met verschillende obers en medewerkers van disco's, bars en clubs heb gesproken, moet ik het herzien - blijkbaar is daar over het algemeen niet veel te beleven.

Sommige winkels in de winkelcentra zijn half leeg - blijkbaar zelfs tijdens het hoogseizoen. De bewoners en immigranten die deze winkels runnen (en ze waarschijnlijk voor veel geld verhuren) vechten voor de gunst van de toeristen met de “gezinsvriendelijke” all-inclusive faciliteiten. En steeds meer verliezen.

Ik heb niet eens een halfvolle bar gezien op 5 nachten. Een kleine groep verdwaalt sporadisch in de plaatsen en verdwijnt meestal weer heel snel. In ieder geval was de bar bij de CC Kasbah, vergelijkbaar met de Ierse pub, het populairst - waarschijnlijk vanwege de karaoke-show en een vrijgezellenfeest. Aangezien ik maar 5 dagen wilde ontspannen, vond ik dat prima. Het eten - een sprankje hoop in San Fernando Omdat er helaas alleen Europese uniformiteit was in de CC, voornamelijk van geïmmigreerde Europese operators, besloot ik om langere wegen te gaan om wat lokale gerechten te ervaren.

Bij toeval ontdekte ik een kleine, charmante tapasbar in het noorden van Playa del Ingles, meer bepaald in San Fernando. De tapasbar Capaco. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn er Spaanse en Canarische tapas. De bar is erg klein en werd ten eerste goed bezocht en ten tweede was hij bijna volledig gereserveerd. De muren zijn vol dankbetuigingen van de gasten die hier al zijn geweest. Hier heb ik een paar foto's gemaakt: In detail leerde ik dat dit deel van de stad waarschijnlijk door de lokale bevolking wordt bewoond. Ik had het moeten raden ...

Moet ik naar Gran Canaria gaan? Als je meer wilt ervaren dan het all-inclusive dat overal beschikbaar is, blijf dan weg van Gran Canaria. Behalve jij is de rest van Europa te koud - het is prima voor een paar dagen. Zie eens de duinen van Maspalomas met het fijne Sahara-zand en een korte excursie naar de vulkaan - anders liggen ze in de zon. Bij het zwembad of op het strand. Het dakterras van Bohemia Suites & Spa is heel mooi gedaan, maar helaas is er niet veel meer te zien dan andere hotels. Jammer. Tip: misschien ziet het er beter uit in Las Palmas in het noorden. Daar is een universiteit. Wellicht zijn er meer locals die niet 16 uur per dag werken voor de toeristen en dus beter vertier in de avonduren. Het is het proberen waard als je naar Gran Canaria wilt. Vertelt me ​​erover!


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 Rafa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.