Van de Amerikaanse Westkust naar het pittoreske Giethoorn

Van de Amerikaanse Westkust naar het pittoreske Giethoorn

Eind vorig jaar heb ik samen met mijn vriendin een prachtige Amerika roadtrip uitgestippeld aan de westkust. Het plan was om in april te beginnen met de reis, maar gezien de gevolgen van covid-19 waren wij genoodzaakt dit uit te stellen en voor nu te annuleren. Flink balen! Ook nu wordt het niet aangeraden om met het vliegtuig naar het buitenland te gaan. Dus eigenlijk zitten wij een beetje opgesloten in ons eigen land. Misschien biedt een vakantiehuis in eigen land of een mooie camping perspectief!Wat nu?

Nu de reis officieel niet doorgang kan bieden, zijn wij op zoek gegaan naar een alternatief. Door Corona zijn wij eigenlijk vrijwillig verplicht om in eigen land te verblijven. Maar waar ga je nu beginnen en wil je heen? We zijn niet gewend om in Nederland mooie plekjes op te zoeken, omdat onze avonturen altijd buiten de grenzen begonnen. Kiezen we voor een vakantiehuis, camping, hotel of wordt het Tuinesië? Lastig… Al een aantal jaar wonen wij in klein appartementje in Rotterdam, hebben geen auto bij de deur, want die hebben we niet nodig. Al zou die nu wel goed van pas komen!

Welke provincie lijkt ons leuk?

Enkele provincies vielen sowieso al af, want daar woont familie, het spreekt ons niet aan of is slecht te bereiken. Dit zijn Zuid Holland, Utrecht, Groningen, Flevoland en Noord Holland. Dan blijven Limburg, Friesland, Overijssel, Drenthe, Zeeland en Noord Brabant over. Nog te veel keus…. Misschien is het een idee om eens te oriënteren op een verzamelwebsite van vakantiehuizen of campings. Hierdoor zijn wij beland op heerlijkehuisjes.nl en de ANWB-campingoverzichten in Nederland. Dit leidde tot de provincie Drenthe en deels Overijssel. Doordat de plaatsen in Drenthe lastiger bereikbaar waren met het openbaar vervoer, hebben we uiteindelijk gekozen voor een prachtig vakantiehuis aan het water in Giethoorn. Hier hadden we beschikking over een sloep en gratis fietsen. Dit is iets wat ons toch een beetje vrijheid geeft die wij nodig hebben. Lekker op het water, fietsen in de wijde omgeving en mooie wandelroutes! We verblijven een dikke week.

Wat hebben wij allemaal gedaan in Giethoorn?

We hadden geluk dat de Chinese delegatie dankzij Corona niet aanwezig was, waardoor het een stuk rustiger was in het Overijsselse dorp onder Steenwijk. Nadat we zijn uitgestapt op het treinstation van Steenwijk, werden wij door de eigenaren van het vakantiehuis opgepikt. Echt een super service!! Ze hebben ons de omgeving laten verkennen en de mogelijkheden in de buurt laten zien. Ideaal, maar op zich hadden we dit zelf ook wel willen doen. Geeft niet.

Ondanks dat de fietsen niet meer zo nieuw waren en iets hadden van een Rotterdamse stationsfiets, heeft dat niet de pret mogen drukken. We hebben bijna 75 kilometer afgelegd! We zijn wezen fietsen in het Weerribben gebied, de dorpen rondom Giethoorn en Steenwijk bezocht om her en der lekker een terrasje te pakken, maar ook veel op het water geweest. Dwars door het waterdorp gevaren en ook over de Beulakerwijde en de Belterwijde. Af en toe hebben we aangelegd dichtbij een strandje, zodat we eventjes konden zwemmen om af te koelen. Het was prachtig en warm weer! Echt getroffen dus. Doordat het warm was hebben we veel tijd doorgebracht op het water en gewandeld in het bosgebied van Nationaal Park Weerribben en avonds veel uiteten geweest. Kortom, een prima vakantie!

Naar huis

De tijd vloog voorbij. De week is voorbij en de koffers zijn gepakt. Het is tijd om weer naar Rotterdam te vertrekken. De eigenaren waren weer zo vriendelijk en lief om ons weer terug te brengen naar het station van Steenwijk. Wel fijn ook met al die koffers natuurlijk. Maar er gaat ook regelmatig een bus naar Steenwijk trouwens. Na een mooie treinreis van bijna 2,5 uur, stapten we weer ons appartement in. Het was niet de reis die we eind vorig jaar in gedachten hadden, maar hebben wij wel kunnen genieten van een korte vakantie. Nu rest ons nog twee weekjes thuis doorbrengen, maar ik verwacht wel dat we zo nu en dan een dagtripje maken naar Zeeland, de Efteling en Scheveningen.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 d, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.