Deze dingen moet je altijd meenemen als je op wereldreis gaat

Deze dingen moet je altijd meenemen als je op wereldreis gaat

Ga je binnenkort op wereldreis? Dan moet je je goed voorbereiden! Een goede reis begint eigenlijk met een goede voorbereiding. Door je goed voor te bereiden bespaar je al een hoop stress. Hieronder staan een aantal zaken die men vaak vergeet mee te nemen op reis. Een slaapmatje

Als je een wereldreis is de kans groot dat niet altijd alles op rolletjes verloopt. Je hotelovernachting wordt plotseling geannuleerd, je vlucht heeft een flinke vertraging of je bent je reisspullen verloren. In deze situatie is het raadzaam om een slaapmatje te bestellen. Hierdoor overnacht je altijd comfortabel en heb je altijd op voorhand een goed alternatief. De slaapzakken van Vaude zijn lekker licht, waardoor je tijdens het reizen hier weinig hinder aan ondervindt.

Reisdocumenten

Als je gaat inpakken is het slim om te beginnen met het meest essentiële. Wat mag je écht niet vergeten mee te nemen? Begin dus met de reisdocumenten. Je paspoort is een absolute must. Verder is het raadzaam om je reserveringen uitgeprint mee te nemen. Cash geld meenemen is ook belangrijk. Heb je al buitenlandse valuta ingekocht? Ook moet je met je betaalpas in het buitenland kunnen betalen. Vaak moet je hiervoor even naar de bank bellen om dit te regelen. 

Wellicht wil je ook een reisverzekering afsluiten. Je hebt hiervoor natuurlijk verschillende varianten. Bij iedere reisverzekering krijg je een standaard vergoeding als je uit nood eerder dan gewenst naar huis moet. Op wereldreis kan het zomaar gebeuren dat je je pech krijgt met je bagage. Met een reisverzekering kan je de kosten (gedeeltelijk) dekken die je hebt opgelopen als je je spullen bent verloren. Ook bij een beschadiging kan je, afhankelijk van de polis, je dit bij de verzekeraar vergoed krijgen.

Verzorgingsspullen

Dat je je kleding mee moet nemen spreek eigenlijk voor zich. Vergeet niet alle verzorgingsspullen mee te nemen. Denk niet alleen aan je dagelijkse verzorging, maar ook aan spullen die je daar nodig zal hebben, zoals zonnebrandcrème, aftersun en wat avondeten. 

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel beter voorbereid. Een fijne vakantie toegewenst!  

Bron: DeReisagent.nl


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo
© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.