Cyprus een bijzondere ervaring

Cyprus een bijzondere ervaring

Cyprus staat bekend als een zonbestemming maar het land heeft zoveel te bieden meer als alleen maar zon, zee en strand. Veel bezienswaardigheden en een schitterend achterland. Gevarieerde landschappen en verrassende natuur die niet alleen maar mooi is in de zomer. Bloemen en planten en heel veel kleuren. Een heerlijke last minute naar cyprus vind je bij Xenofontravel CyprusCyprus staat bekend als een zonbestemming maar het land heeft zoveel te bieden meer als alleen maar zon, zee en strand. Veel bezienswaardigheden en een schitterend achterland. Gevarieerde landschappen en verrassende natuur die niet alleen maar mooi is in de zomer. Bloemen en planten en heel veel kleuren. Een heerlijke last minute naar cyprus vind je bij Xenofontravel Cyprus

In de vele dorpjes die Cyprus rijk is gaat het leven gewoon zijn gangetje. In de lokale kafeneio worden typisch Cypriotische lunchgerechten geserveerd waarbij de kenmerkende koffie natuurlijk niet achter kan blijven. Sta niet raar te kijken als je wordt aangesproken door een dorpsbewoner, Cyprioten zijn namelijk erg nieuwsgierig en willen graag weten wat je van hun dorp vindt. Tal van opgravingen en ruines liggen verspreidt over het hele eiland, tot de dag van vandaag worden er nog steeds nieuwe ontdekkingen gedaan. Het troodosgebergete met toppen tot 2000 meter hoogte, is een oase van rust. Tal van Byzantijnse kerkjes en kloosters, hiervan staan de meeste op de lijst van UNESCO werelderfgoed. Vergeet ook het prachtige uitzicht niet vanaf de bergtoppen. Wil jij een geweldige wandelvakantie naar Cyprus? Kom naar Xenofontravel Cyprus!

Wil je echt de sfeer proeven van Cyprus dan is het leuk om een verblijf aan het strand af te wisselen met een paar dagen in een authentiek dorpje. Op deze manier leer je het echte Cyprus kennen en de dorpsbewoners natuurlijk ook. De lokale keuken van Cyprus is heerlijk, de Meze als één van de hoogtepunten.

Cyprus is een bijzondere bestemming, niet alleen in de zomer maar ook andere getijden in het jaar.


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 wmcmedia, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.