Laat je verrassen op Rugen, het Duitse schiereiland!

Laat je verrassen op Rugen, het Duitse schiereiland!

Rugen, is een duits schiereiland met een schitterende natuur, historie, stranden en luxe badplaatsen. Een vakantie naar Rugen is een belevenis die je lang zult onthouden! Ontdek het eiland Rugen in de maanden Mei tot en met September en lees hieronder waarom wij naar Rugen zijn afgereisd. Rügen stond al jaren op ons verlanglijstje. Daarom gaat dit keer onze rondreis langs rondreis langs de Duitse Oostzee en Rugen in het bijzonder.

KDF Seebad Prora

Vanuit het rijke dorp Binz kan je op de fiets of wandelend naar Prora, een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Rügen. Zeker voor wie geinteresseerd is in de WO2, is Prora wel de bestemming op Rugen. Zo’n 9000 werden verplicht hier in de jaren ’30 een enorm hotelcomplex met 10.000 kamers te bouwen. Samen vormen ze een kolossaal, 4,5 kilometer lang hotel. Het hotel moest de plek worden waar cruiseschepen aankwamen en militaren tot rust zouden kunnen komen als ze terug waren van het front. 
Na de oorlog werd het gebouw gebruikt door het leger van de DDR als barak. Na de val van de muur raakte het gebouw in verval, tot enkele jaren geleden en er een heus renovatie programma is opgesteld. Er is nu zelf eens hotel te vinden.


Naast dit inmense gebouw zijn er nog meer bezienswaardigheden op Rugen! 

 

 


Facebook logo Twitter logo Google Plus logo

Reageer op dit artikel© 2015 peter, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.