Camping aan het Veluwemeer

Camping aan het Veluwemeer

Op vakantie gaan in Nederland is tegenwoordig niks nieuws. De ideale plek om dat te doen is op een camping aan het Veluwemeer. In deze directe omgeving is voor een ieder wat wils. Je kan er mooie wandel- en fietstochten maken langs het water of boottochten op de meren. In deze blog vertellen wij meer over de activiteiten in de directe omgeving van het Veluwemeer.



Campings aan het Veluwemeer gelegen bij vele randmeren

Als je op een camping aan het Veluwemeer staat kan je alle kanten op. Het is een heerlijke plek voor vaar- en bootliefhebbers en ook de watersporters kunnen zich hier uitstekend vermaken. Het Veluwemeer is namelijk verbonden aan verschillende randmeren waardoor je alle kanten op kunt. Je kunt met de boot gemakkelijk aanmeren bij een van de 15 unieke eilandjes en natuurhavens. Op deze eilandjes kan je relaxen op de strandjes. De aanlegplaatsen zijn gelegen in de natuur. Hier kan je geheel tot rust komen en genieten van alles wat de natuur je brengt. Een heerlijke vakantiebestemming.

Gelegen bij Elburg

Het plaatsje Elburg ligt vlakbij de campings aan het Veluwemeer. Het is een plek die in de top 10 van Nederlandse kleine dorpen en steden waar je geweest moet zijn staat! Het ligt prachtig gelegen aan de randmeren en is nog steeds het vissersplaatsje van vroeger. Om Elburg heen staat nog steeds een gedeelte van de oude stadsmuur. Verder is het omringd door visrijke grachten en wallen. Elburg kent vele oude gebouwen en restanten waardoor je alles over de historie van dit Nederlandse plaatsje komt te weten. Ook buiten de stad is genoeg te beleven. In de natuur er omheen kan je vele mooie wandel- en fietstochten maken in het prachtige landschap.

Activiteiten in de buurt

In de buurt van de camping aan het Veluwemeer is er genoeg te beleven. Zo kan je opgaan in de natuur in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hier kan je genieten van verschillende landschapstypes. Ook het dolfinarium is niet ver weg. De ideale activiteit voor het hele gezin. Al met al de ideale plek om je vakantie te vieren!


© 2015 BrianA, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de auteur. Zonder toestemming van de auteur is vermenigvuldiging verboden.